Eftelingliefhebber brengt boek uit over attractiepark

216 pagina's vol foto's, verhalen en archiefmateriaal. Dat is de inhoud van het boek: 'Herinneringen aan Theo Hochwald' van Bram van Binnendijk. Hij maakte het boek over de Efteling aan de hand van verhalen en herinneringen van een goede vriend en Efteling-medewerker van het eerste uur Theo Hochwald. Dit meldt Looopings. 

Het boek geeft een unieke blik achter de schermen van het pretpark. Zo zijn er foto's van de bouw, en veel verhalen van Hochwald en andere oud medewerkers over het ontstaan van het park. Binnendijk heeft veel verhalen en foto's verzameld en dat tot een kloeke bundel laten binden. 

Anton Piek

Hochwald was aanvankelijk gastheer in de Eftling, maar werd later decorateur samen met Anton Piek, met wie hij ook bevriend raakte. Van Binnendijk kreeg door zijn vriendschap met Hochwald een exclusieve blik achter de schermen. Hochwald leende zijn stem aan verschillende figuren in het park. Vandaag de dag is hij nog te horen bij het Kinderspoor en als tapijtverkoper in Fata Morgana. In 1983 ging Hochwald met pensioen. Hij overleed in 2002. 

Herinneringen aan Theo Hochwald is nu voor 44,95 euro te bestellen via de website van Het Documentariaat, het persoonlijke informatiearchief van Van Binnendijk.

Door: Nationale Recreatiegids