Deel Floriade kan niet worden afgebroken wegens openstaande schuld

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De sloop van een deel van de voormalige Floriade is stilgelegd. Het gebied van de grote tentoonstelling wordt momenteel gesloopt om plaats te maken voor woningen. Het Italiaanse paviljoen blijft voorlopig echter staan, omdat de delegatie nog een schuld open heeft staan bij de bouwer. Dit meldt Looopings. 

Het paviljoen in kwestie werd gemaakt door de Almeerse firma Reimert Bouw en Infrastructuur in opdracht van de Italiaanse delegatie. De bouw kostte maar liefst 180.000 euro. Hiervan is slechts 30.000 euro betaald. Reimert Bouw heeft al meerdere keren contact gezocht met het Italiaanse bedrijf leverde tot zover nog niks op. Het bedrijf is bang dat de rekening niet betaald gaat worden. Daarom is de sloop van het paviljoen voorlopig stilgelegd. 

Rechtbank

Het paviljoen is inmiddels afgezet met hekken. De directie van de Floriade en Reimert Bouw hopen dat de kwestie snel wordt opgelost. Als de Italianen niet betalen zal het bouwbedrijf naar de rechter moeten stappen. Dit zou enorm veel tijd en geld kunnen kosten. 

Door: Nationale Recreatiegids