Pannenkoekenhuis in Voorst stapt naar de rechter voor behoud achtbaan

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst moest onlangs van de gemeente de nieuwe achtbaan sluiten wegens geluidsoverlast. Het restaurant zette de achtbaan toen te koop. Nu blijkt echter dat de eigenaren het er niet bij laten zitten en stappen naar de rechter voor het behoud van de achtbaan. Dit meldt Looopings. 

Het echtpaar Bert en Miranda Welsum stelt dat al twaalf jaar geleden toestemming was gegeven om attracties te mogen bouwen bij het restaurant. "Toen is een bestemmingsplan aangenomen waarin is bepaald dat dergelijke toestellen zijn toegestaan", zegt Bert Welsum. Hij zegt daarnaast dat er ook geen sprake is van geluidsoverlast. Het besluit van de gemeente heeft volgens de eigenaren een grote impact op het Speelparadijs. Bezoekers kwamen van heinde en verre voor de attractie. Daarnaast zijn ze bang dat er over een tijd helemaal geen attracties op het terrein mogen staan. De gemeente heeft namelijk aangegeven dat bestaande speeltoestellen niet mogen worden vervangen als deze daar aan toe zijn. 

Intussen is het afwachten wanneer de rechter uitspraak zal doen. Als de achtbaan in de tussentijd toch wordt aangezet, riskeert de pannenkoekenboerderij een boete van 60.000 euro. 

Door: Nationale Recreatiegids