Legoland komt een stuk dichterbij Nederland

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Fans van het befaamde Lego-speelgoed zijn nu een stapje dichterbij hun favoriete dagje uit. In België heeft het Deens bedrijf groen licht gegeven voor de bouw van een Legolandpark. Er bestonden al langer geruchten over de komst van een Legoland naar België. Dit meldt RTL Nieuws. 

Lego

Jong en oud zijn bekend met de felgekleurde plastic blokjes. In Denemarken, Engeland en Duitsland bestonden er al vestigingen. In de parken is te zien wat er allemaal mogelijk is met het weerbare speelgoed; van gigantische Lego-steden tot traditionele attracties in een Lego-thema. Naar verwachting komt het attractiepark in Wallonië te staan nabij de plaats Charleroi.

Investering

De opening staat gepland in 2027. De geldinjectie van meer 400 miljoen euro moet goed zijn voor ruim 1000 extra banen in de regio. Toch is de komst van het pretpark nog niet helemaal zeker. Stijgende rentekosten en inflatieprijzen zullen eind dit jaar bepalen of de investering voldoende rendement binnenhaalt. Als dit het geval is zullen de plannen doorgaan.

Door: Nationale Recreatiegids