Efteling-fans bevechten elkaar in de rij voor merchandise Spookslotattractie

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In de Efteling loopt het op dit moment storm bij de voormalige Spookslotattractie. Massa’s mensen hebben zich gemeld om een aandenken te bemachtigen van één van de meest bekende attracties in het park. Bezoekers staan in de rij voor een herdenkingsboek en een pin. Dit meldt de NOS. 

Nostalgie

Volgens een woordvoerder van het park is het een gekkenhuis. Geïnteresseerden begonnen volgens het park te rennen alsof hun leven ervan afhing. Het Spookslot werd in 1978 geopend en duizenden Nederlanders houden warme gevoelens over aan de nostalgische griezelattractie. Op 4 september zullen de deuren voorgoed sluiten.

Onveilig 

Dit was voor velen de reden om met veel levenslust een aandenken te verkrijgen. Toch komen er ook minder leuke signalen uit de attractiepark. Te enthousiaste fans zouden zelfs kinderen hebben omgeduwd om als eerste aan de beurt te komen. Het park heeft daarom maatregelen genomen om de artikelen in beperktere mate uit te delen. Voorheen bestond het idee om elke bezoekers maximaal vijf boeken en vijf pins te laten kopen. Dit is teruggeschroefd naar drie van beide per bezoeker.

Door: Nationale Recreatiegids