Elf Oekraïense vluchtelingen aan het werk in Kinderpretpark Julianatoren

In Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn worden Oekraïense vluchtelingen ingezet om het personeelstekort op te vangen. De eigenaar van het attractiepark kan zo taken laten uitvoeren waar anderzijds moeilijk personeel voor te vinden is. Dit melden Loopings en Omroep Gelderland. 

Engels spreken 

Vluchtelingen die Engels spreken mogen attracties bedienen en interacteren met de gasten. Vluchtelingen die dat niet kunnen zijn aangewezen op het schoonmaken van horecagelegenheden en toiletten. De EU riep dit jaar een wet in het leven die Oekraïners vrijstelt van een verblijfsvergunning om te kunnen werken in Nederland. Door de laagdrempeligheid konden deze vluchtelingen daarom snel aan het werk.

Kinderen 

Ronald Noorlander, directielid van pretpark Julianatoren, was te spreken over de nieuwe arbeidskrachten. Hij zegt dat Oekraïners erg dienstbaar zijn en bereid zijn tot alles. Eerder nam het pretpark ook al kinderen van 13 en 14 jaar aan die soms wel 25 uur per week zijn ingeroosterd. Kinderen zijn net als vluchtelingen gemakkelijk inzetbaar en bereid om veel taken op zich te nemen.

Door: Nationale Recreatiegids