Vrouw springt ternauwernood uit gevaarlijke attractie Walibi

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In attractiepark Walibi te Waver is een Franse vrouw aan een drama ontsnapt door vroegtijdig uit een attractie te springen waarvan de veiligheidsbeugel niet was gezakt. Het betrof de topattractie Vampire. Dit meldt het AD. 

Vampire

Het incident gebeurde afgelopen zondagmiddag rond 16:00. Volgens het bijna-slachtoffer was een veiligheidsmedewerker vergeten om haar wagentje te controleren. De Vampire is een vrij ruige attractie waarbij de passagiers met losse benen hangen. De attractie gaat meermaals over de kop en zonder een vastgezette beugel had het zomaar flink mis kunnen gaan.

Bijna dood

Toen de vrouw de attractie voelde opstarten kon ze nog net de beslissing maken op op de grond te springen. Net na haar sprong reden de wagens in sneltreinvaart weg. Haar vriend schreeuwde dat er iets mis was en de attractie kwam uiteindelijk door een noodstop tot stilstand. De vrouw moest een halfuur wachten totdat een manager verscheen maar ze was bijzonder geschokt door de bijna-doodervaring. Walibi maakte verontschuldigingen en gaan achter de oorsprong van het probleem aan. 

Door: Nationale Recreatiegids