Beste Zangers over Roxeanne Hazes van start met 875.000 kijkers

De eerste aflevering van Beste Zangers werd donderdagavond bekeken door zo'n 875.000 mensen. De aflevering, die in het teken van zangeres Roxeanne Hazes stond, heeft daarmee de zesde plek in de lijst van best bekeken programma's te pakken, aldus Stichting KijkOnderzoek.

Jaap Reesema, Claudia de Breij, Roxeanne Hazes, Blanks, Nielson, Sarita Lorena en Ferdi Bolland zingen vanuit Spanje elkaars repertoire en favoriete liedjes. Iedere aflevering van het NPO 1-programma staat in het teken van een andere kandidaat.

Sarita Lorena zorgde voor tranen bij de oudste Hazes-telg toen ze een eigen versie van Hazes' nummer Vreemde voor Mij zong. Ook voor Sarita Lorena zelf had het nummer veel betekenis. "Ik heb mijn potje aan abusive en toxic relaties al gehad, dus ik kon me daar heel erg goed in vinden", zei de zangeres.

Het best bekeken programma van de avond was het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1 (1,48 miljoen), gevolgd door Slimste Mens op NPO 2 (1,25 miljoen) en Denkend aan Holland (1,18 miljoen). Het best bekeken RTL-programma van de avond was het Half acht nieuws op RTL 4 met 930.000 kijkers. Voor SBS was dat Hart van Nederland met 395.000 kijkers.

Door: ANP