Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pia Douwes na drie jaar weer op Nederlandse podia: heel spannend

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Pia Douwes na drie jaar weer op Nederlandse podia: heel spannend
Pia Douwes vindt het "heel spannend" dat ze binnenkort weer oog in oog met het Nederlandse theaterpubliek staat. De 57-jarige musicalactrice speelt vanaf september de hoofdrol in The Prom. "Ik heb drie jaar niet kunnen zingen, dus het is ook de eerste keer dat ik weer zing", zegt Douwes donderdag tijdens de eerste repetitiedag van de voorstelling tegen het ANP.

Toen de vader van Douwes in maart 2019 overleed, verloor de musicalster haar stem en moest daardoor haar werk de afgelopen jaren neerleggen. In The Prom, een musical over een lesbisch stel dat niet samen naar het eindfeest van hun school mag, maakt Douwes haar comeback op de Nederlandse planken. "Ik verheug me erop", aldus Douwes. "Ik merk ook dat het plezier en de zin is teruggekomen. Bovendien begint mijn stem ook weer terug te komen. Ik verheug me op het weerzien met het Nederlandse publiek, maar tegelijkertijd vind ik het ook spannend."

Meryl Streep

Douwes hoefde niet lang na te denken over het aannemen van de rol die ze speelt. Ze kruipt in de huid van Dee Dee Allen, een uitgerangeerde Broadway-ster die eigenlijk vooral zelf weer in de picture wil komen. "Voordat ik ja zei heb ik de film gekeken. Het feit dat Meryl Streep in zo'n film zit, dan weet je al dat het kwaliteit en humor heeft. Anders zou zij dat niet doen", legt Douwes uit. "Ik ging deels op haar keuze af, om ja te zeggen."

Daarnaast vindt Douwes het belangrijk dat stukken waarin ze speelt een "message" hebben. "Inclusiviteit vind ik erg belangrijk en bij The Prom is dat verpakt in een soort feestje. Als we bij kunnen dragen aan het toenemen van tolerantie richting de lhbti-gemeenschap vind ik dat wel belangrijk."

Grote naam

Hans Cornelissen, producent van The Prom, vindt het "heel bijzonder" om met Douwes te mogen werken. "Zij is internationaal gezien wel de meest succesvolle musicalartieste uit Nederland. Ze is in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk een enorme ster. Het is echt een internationaal indrukwekkende grote naam."

The Prom vertelt het verhaal van Emma, die met haar vriendin Alyssa naar het eindbal van haar conservatieve school wil. Daar wordt door een homofobe ouder in de ouderraad een stokje voor gestoken. Vier uitgerangeerde Broadway-sterren besluiten Emma na een onlineoproep te helpen. In eerste instantie is hun intentie vooral om hun eigen imago op te poetsen en weer in the picture te raken. Uiteindelijk zien zij in dat er meer is in het leven dan roem en helpen zij Emma om haar droom uit te laten komen. The Prom gaat op 26 september in première in het Luxor Theater in Rotterdam. Daarna is de voorstelling in meerdere theaters in Nederland te zien.

Door: ANP

28 februari '24 (10:34)

Groen licht voor Efteling om Duitse kelder te verwijderen

In oktober van vorig jaar werd tijdens de graafwerkzaamheden voor uitbreiding van het pretpark in Kaatsheuvel een Duits munitiedepot gevonden. Volgens de gemeente heeft deze geen grote archeologische waarde. Dat betekent dat de Efteling groen licht heeft om de kelder weg te halen. Wel moet het pretpark alle vondsten documenteren en moet er tijdens de ruiming een archeoloog aanwezig zijn, meldt Brabants Dagblad.

27 februari '24 (12:53)

In mei openen deuren van Kunstdoolhof Doloris in Utrecht

Speurders en kunstliefhebbers opgelet. Na enige tijd wachten is het dan eindelijk zover: het kunstdoolhof Doloris opent haar tweede vestiging in Utrecht. In het museum waan je je door een doolhof vol met kunstwerken. Veel van die werken zijn van Utrechtse of lokale kunstenaar. Dat meldt DUIC.

26 februari '24 (14:37)

Hier komt het nieuwe Woezel & Pip-pretpark (vanaf 2026)

De geruchten dat er een nieuw attractiepark in het land komt voor het kindermerk Woezel en Pip is bevestigd. Van Hoorne Studios, de eigenaar van het merk, laat weten aan Looopings waar zij het park neer willen zetten. Die komt (in 2026) te staan in Woensdrecht. Daarvoor heeft het bedrijf afgesproken om vakantiepark Familyland in Hoogerheid over te nemen, meldt Looopings.

26 februari '24 ( 9:37)

Hortus Botanicus Amsterdam sluit grootste kas voor renovatie

De grootste kas van de Hortus Botanicus Amsterdam gaat vanaf maandag langer dan een jaar dicht voor een verbouwing. De zogeheten Drieklimatenkas, die in 1993 is gebouwd, moet vernieuwd en verduurzaamd worden. De rest van de Hortus blijft geopend voor publiek.

23 februari '24 (13:29)

Komt er een attractiepark over Woezel en Pip in Brabant?

Naast de Efteling komt er naar alle waarschijnlijk nóg een pretpark voor bekende figuren in Noord-Brabant. Het hondjesduo Woezel en Pip krijgen een eigen avonturen- en vakantiepark. Voor een locatie kijkt de bedrijf achter de twee bekende honden naar Brabant, meldt Omroep Brabant.

21 februari '24 (10:54)

Nieuwe vakantiehuisjes Slagharen eerder beschikbaar

Mensen die van een luxe overnachting én een pretparkbezoek willen genieten hebben geluk. Eind vorig jaar kondigde Attractiepark Slagharen aan dat er nieuwe vakantiehuisjes worden gebouwd op het resort van het pretpark, ‘Rancho Grande’. In eerste instantie zou het voor bezoekers mogelijk zijn om vanaf 1 juli één van deze nieuwe huisjes te boeken. Nu blijkt dat mensen al per eind april een overnachting kunnen boeken, meldt Looopings.

20 februari '24 (11:42)

Derde olifantskalfje geboren in Beekse Bergen

In het Brabantse Hilvarenbeek is in Safaripark Beekse Bergen het derde olifantskalfje in 4 maanden geboren. Dit is een record; nog nooit eerder zijn er in een Europees dierenpark zo kort achter elkaar Afrikaanse olifanten geboren

20 februari '24 (11:32)

Rotterdam klaar met wachten op komst attractiepark: ‘Moet een keer open’

Dat de bouw van het attractiepark enige tijd in beslag zou nemen, daar ging de gemeente Rotterdam wel van uit. Maar tien jaar later en nog steeds is er vrij weinig gekomen van het plan van ondernemer Hennie van der Most. Ondertussen is de aankondiging van uitstel van een opening minder verrassend dan dat het park daadwerkelijk open gaat, meldt De Ondernemer.

19 februari '24 (15:27)

Werkzaamheden Grand Hotel in Efteling volop aan de gang, maar ziet er anders uit dan gedacht

De bouwwerkzaamheden aan het Efteling Grand Hotel zijn in volle gang. De eerste contouren van het gebouw worden zichtbaar en vorige week zijn de eerste prefab-onderdelen geplaatst. Wel zullen mensen die de bouwtekeningen hebben gezien zich enigszins achter de oren krabben. Een woordvoerder van het attractiepark bevestigt bij Looopings dat het hotel er anders uit komt te zien dan aanvankelijk was gepland. Wat er precies verandert, dat laat de Efteling nog niet los. Dat melden Efteling en Looopings.

16 februari '24 (11:24)

Walibi Holland scherpt rookbeleid aan: alleen nog in rookzones

Het is één van de laatste pretparken die een rookverbod invoert, maar nu maakt het pretpark een stap. Walibi Holland voert vanaf de opening van het nieuwe seizoen, op 30 maart, een verscherpt rookbeleid in. Daardoor mogen bezoekers niet overal in het park meer roken, maar alleen in toegewezen rookzones. Ook vapes en e-sigaretten vallen daaronder, meldt Looopings.