Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

SnowWorld moet mogelijk deel coronasteun terugbetalen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Uitbater van skihallen SnowWorld moet mogelijk een deel van de eerder verkregen coronasteun terugbetalen. De onderneming achter de indoorskibanen in onder meer Zoetermeer en Landgraaf heeft van zijn accountant geen goedkeuring gekregen voor de jaarcijfers. Ook praat het bedrijf met financiers, omdat het afspraken over leningen niet is nagekomen.

De problemen met de accountant hebben volgens SnowWorld te maken met een nieuw toegangssysteem dat tijdens de coronaperiode in vestigingen is ingevoerd. Dat zou "problematisch" verlopen zijn en daarom zou de controle van de jaarrekening vertraging hebben opgelopen. SnowWorld weet nog niet wanneer het wel jaarresultaten kan publiceren.

Het ontbreken van een goede omzetverantwoording kan SnowWorld flink op kosten jagen. Dit heeft "impact" op de aangevraagde en deels ontvangen NOW-steun. SnowWorld zegt alles in het werk te stellen om toch aanspraak te kunnen maken op deze steun. Om hoeveel geld het precies gaat, heeft de onderneming niet naar buiten gebracht. Volgens gegevens van uitkeringsinstantie UWV heeft SnowWorld afgelopen jaren meer dan 10 miljoen euro aan NOW-steun ontvangen.

Verplicht gesloten

Door de coronapandemie heeft SnowWorld al een moeilijke periode achter de rug. De skihallen in Nederland waren in december en januari nog wekenlang verplicht gesloten, middenin wat eigenlijk het hoogseizoen had moeten zijn. Daardoor liep de onderneming veel omzet mis en lukte het niet om bepaalde financiële doelen uit een kredietovereenkomst te halen. SnowWorld voert nu "constructieve gesprekken" met financiële instellingen om een tijdelijke vrijstelling te regelen.

SnowWorld was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar. In een verklaring benadrukten de directie en commissarissen dat zij er nog wel vertrouwen in hebben dat het bedrijf er weer bovenop kan komen. De resultaten in de maanden voor en na de verplichte coronasluiting zouden wel goed zijn. Ook zouden er nog voldoende financiële middelen zijn om het voortbestaan van SnowWorld te garanderen.

Door: ANP

24 mei '24 (14:52)

Eigenaar Eftelstats laat statistieken door AI analyseren

Als je wel eens in de Efteling bent geweest dan herken je het vast wel: de lange wachtrijen. Maar je kunt je er wel op voorbereiden. Tenminste, Jan van Kampen kan dat. Hij is de beheerder van de website Eftelstats. Daar zijn de wachttijden en storingen van attracties in het Kaatsheuvelse pretpark te zien. Die heeft hij door laten meten, om zo tot een lijst te komen met attracties waar je het langst moet wachten. Dat meldt Omroep Brabant.

24 mei '24 (13:19)

Brancheorganisatie attractieparken staat niet achter plannen btw-verhoging

De Nederlandse branchevereniging voor dagattracties, de Club van Elf, reageert op de plannen voor recreatie in het hoofdlijnenakkoord van de vier formerende partijen. Daarin worden een aantal maatregelen aangekondigd voor de recreatiesector, zoals het verhogen van de btw voor onder andere musea en overnachtingen. De organisatie staat niet echter de maatregel, meldt Looopings.

24 mei '24 (10:14)

Waarom is de Efteling wel dagrecreatie maar een museumbezoek niet?

Net nadat de coronacrisis achter de rug is en veel musea weer meer bezoekers ontvangen, komen de formerende partijen met een programma waarin zij de belasting voor een groot deel van de cultuur- en recreatiesector willen verhogen. Daarbij wordt echter een uitzondering gemaakt voor attractieparken en ‘dagrecreatie’, meldt Brabants Dagblad.

23 mei '24 (11:17)

Buitenlandse bezoekers helpen Efteling aan recordwinst in 2023

De Efteling heeft vorig jaar een recordwinst van 37,8 miljoen euro geboekt. In 2022 ging het het attractiepark ook al flink voor de wind, toen maakte het 34 miljoen euro winst. Een groot contrast met de cijfers tijdens de coronapandemie: toen leed het park tientallen miljoenen verlies. Vooral buitenlandse bezoekers hebben in 2023 bijgedragen in het positieve resultaat van de Efteling. Dit meldt NU.nl. 

23 mei '24 (10:33)

Decorstukken Danse Macabre in Efteling aangekomen

De Efteling heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de komst van de eerste decorstukken voor de attractie Danse Macabre. Deze griezelige attractie, die eind 2024 haar deuren zal openen, heeft onlangs verschillende imposante beelden ontvangen. Deze beelden geven alvast een voorproefje van de sfeer en stijl van de nieuwe attractie, zo meldt Looopings.

21 mei '24 ( 9:57)

Formerende partijen willen btw verhogen, maar niet voor pretparken

Vorige week werd het coalitieakkoord van de vier formerende partijen gepresenteerd. Daarin stond dat de partijen van plan zijn om de btw op cultuur weer van 9 procent naar 21 procent te verhogen. Kermissen, attractieparken, circussen en dierentuinen zijn hiervan uitgesloten, meldt Looopings

17 mei '24 (11:20)

In natuur bedreigde okapi geboren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een okapi geboren, meldt het dierenpark vrijdag. Het gaat om een mannetje met de naam Beni. In het wild worden okapi's met uitsterven bedreigd.

17 mei '24 (10:44)

Opnames Te Land, Ter Zee En In De Lucht in Efteling bij te wonen

Wie deze maand naar de Efteling gaat kan zomaar de opnames voor het tv-programma Te Land, Ter Zee En In De Lucht meemaken. Het bekende programma start de opnames in de week van maandag 27 mei. Er wordt vier keer een opname gemaakt. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de tribune om dit mee te maken, meldt Looopings.

16 mei '24 ( 9:01)

Efteling opnieuw uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland

Uit het recente onderzoek van MarketResponse blijkt dat de Efteling opnieuw is uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. Deze eer wordt toegekend op basis van een uitgebreide studie naar de klantvriendelijkheid van diverse bedrijven in Nederland.

16 mei '24 ( 8:53)

Nieuw boek van Paul van Loon gebaseerd op Efteling-attractie "Danse Macabre"

Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft aangekondigd dat hij een nieuw boek zal schrijven dat gebaseerd is op de recent geopende Efteling-attractie "Danse Macabre". Dit meldt Looopings.