Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Geboortegolf in Beekse Bergen, twaalf nieuwe diertjes ter aarde gekomen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Geboortegolf in Beekse Bergen, twaalf nieuwe diertjes ter aarde gekomen
De afgelopen vier weken is er in Beekse Bergen een heuse geboortegolf aan de gang. Zo kwamen er drie springbokken, een Nubisch girafje, zeven blauwe gnoes en een kropgazelle ter wereld. Daarmee staat de teller voor dit jaar op 65. Veel van deze jongen behoren tot een bedreigde diersoort en met deze geboortes draagt Beekse Bergen bij aan de Europese managementprogramma’s. Binnen deze programma’s worden dieren actief met andere Europese dierentuinen uitgewisseld om de soort in dierentuinen te behouden en de genetische variëteit van de populatie te waarborgen. Dit meldt de dierentuin. 

Nubische giraffe 

In het kader van het Europees managementprogramma werden eerder dit jaar onder andere één okapi, één West-Afrikaanse chimpansee, vijf Vietnamese sikaherten en twee Nubische giraffen geboren. Het giraffe-kalfje van juni is nummer drie.

De Nubische giraffen leven in het wild op de Afrikaanse savannes. Deze diersoort wordt bedreigd doordat hun leefgebied steeds kleiner wordt door ontbossing. Mensen gebruiken deze ruimte om steden te bouwen en voor landbouw. Daarnaast wordt er op deze dieren gejaagd vanwege het vlees en hun staart. De staartharen worden onder andere gebruikt om armbanden van te maken.

Zeven blauwe gnoes

Ook de recente geboorte van zeven blauwe gnoes is bijzonder. Van Hees: "Deze dieren krijgen namelijk maar één keer per jaar jongen en de geboortes vinden meestal plaats binnen vier weken. In ons park zijn tussen 1 en 11 juli maar liefst zeven blauwe gnoes geboren."

Beekse Bergen ondersteunt via Stichting Wildlife verschillende projecten. De stichting heeft als doelstelling het beschermen van bedreigde dier- en plantensoorten in binnen- en buitenland. Dit doen zij door het uitdragen van de natuurbeschermingsgedachte middels educatie, maar ook door het steunen van wetenschappelijk onderzoek, Europese managementprogramma’s en door dieren te beschermen in het wild

Projecten

Eén van de projecten waar Stichting Wildlife zich voor inzet is de Giraffe Conservation Foundation. Deze foundation is de enige ter wereld die zich volledig concentreert op de bescherming, het behoud en het management van giraffen in heel Afrika. Ze sporen onder andere stropers op en geven educatie aan de lokale bevolking. Daarnaast doen ze ook op verschillende plaatsen onderzoek naar giraffen.

Door: Nationale Recreatiegids 

24 mei '24 (14:52)

Eigenaar Eftelstats laat statistieken door AI analyseren

Als je wel eens in de Efteling bent geweest dan herken je het vast wel: de lange wachtrijen. Maar je kunt je er wel op voorbereiden. Tenminste, Jan van Kampen kan dat. Hij is de beheerder van de website Eftelstats. Daar zijn de wachttijden en storingen van attracties in het Kaatsheuvelse pretpark te zien. Die heeft hij door laten meten, om zo tot een lijst te komen met attracties waar je het langst moet wachten. Dat meldt Omroep Brabant.

24 mei '24 (13:19)

Brancheorganisatie attractieparken staat niet achter plannen btw-verhoging

De Nederlandse branchevereniging voor dagattracties, de Club van Elf, reageert op de plannen voor recreatie in het hoofdlijnenakkoord van de vier formerende partijen. Daarin worden een aantal maatregelen aangekondigd voor de recreatiesector, zoals het verhogen van de btw voor onder andere musea en overnachtingen. De organisatie staat niet echter de maatregel, meldt Looopings.

24 mei '24 (10:14)

Waarom is de Efteling wel dagrecreatie maar een museumbezoek niet?

Net nadat de coronacrisis achter de rug is en veel musea weer meer bezoekers ontvangen, komen de formerende partijen met een programma waarin zij de belasting voor een groot deel van de cultuur- en recreatiesector willen verhogen. Daarbij wordt echter een uitzondering gemaakt voor attractieparken en ‘dagrecreatie’, meldt Brabants Dagblad.

23 mei '24 (11:17)

Buitenlandse bezoekers helpen Efteling aan recordwinst in 2023

De Efteling heeft vorig jaar een recordwinst van 37,8 miljoen euro geboekt. In 2022 ging het het attractiepark ook al flink voor de wind, toen maakte het 34 miljoen euro winst. Een groot contrast met de cijfers tijdens de coronapandemie: toen leed het park tientallen miljoenen verlies. Vooral buitenlandse bezoekers hebben in 2023 bijgedragen in het positieve resultaat van de Efteling. Dit meldt NU.nl. 

23 mei '24 (10:33)

Decorstukken Danse Macabre in Efteling aangekomen

De Efteling heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de komst van de eerste decorstukken voor de attractie Danse Macabre. Deze griezelige attractie, die eind 2024 haar deuren zal openen, heeft onlangs verschillende imposante beelden ontvangen. Deze beelden geven alvast een voorproefje van de sfeer en stijl van de nieuwe attractie, zo meldt Looopings.

21 mei '24 ( 9:57)

Formerende partijen willen btw verhogen, maar niet voor pretparken

Vorige week werd het coalitieakkoord van de vier formerende partijen gepresenteerd. Daarin stond dat de partijen van plan zijn om de btw op cultuur weer van 9 procent naar 21 procent te verhogen. Kermissen, attractieparken, circussen en dierentuinen zijn hiervan uitgesloten, meldt Looopings

17 mei '24 (11:20)

In natuur bedreigde okapi geboren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een okapi geboren, meldt het dierenpark vrijdag. Het gaat om een mannetje met de naam Beni. In het wild worden okapi's met uitsterven bedreigd.

17 mei '24 (10:44)

Opnames Te Land, Ter Zee En In De Lucht in Efteling bij te wonen

Wie deze maand naar de Efteling gaat kan zomaar de opnames voor het tv-programma Te Land, Ter Zee En In De Lucht meemaken. Het bekende programma start de opnames in de week van maandag 27 mei. Er wordt vier keer een opname gemaakt. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de tribune om dit mee te maken, meldt Looopings.

16 mei '24 ( 9:01)

Efteling opnieuw uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland

Uit het recente onderzoek van MarketResponse blijkt dat de Efteling opnieuw is uitgeroepen tot het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. Deze eer wordt toegekend op basis van een uitgebreide studie naar de klantvriendelijkheid van diverse bedrijven in Nederland.

16 mei '24 ( 8:53)

Nieuw boek van Paul van Loon gebaseerd op Efteling-attractie "Danse Macabre"

Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft aangekondigd dat hij een nieuw boek zal schrijven dat gebaseerd is op de recent geopende Efteling-attractie "Danse Macabre". Dit meldt Looopings.