8 zeldzame Antilliaanse kikkers in ZooParc Overloon

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In het Noord-Brabantse dierenpark ZooParc te Overloon kun je sinds kort een aantal zeldzame kikkers bewonderen. De Tobago beekkikkers komen uit Zuid-Amerika en ZooParc is de vijfde Europese dierentuin waar je ze kan zien. Dit meldt Kliknieuws. 

Tobago beekkikker 

Omdat de kikker zo zeldzaam is zijn er maar weinig talen die er een naam aan hebben gegeven. Vandaar de weinig creatieve naam ‘Tobago beekkikker’, omdat het dier uitsluitend voorkomt op het Zuid-Amerikaanse eiland Tobago. Tobago is het kleinste eiland van het land Trinidad en behoort tot de Kleine Antillen. Het valt te verwachten dat het dier in de natuur vooral voorkomt in beken.

Broedkamer

De kikkers gebruiken de beek als leefomgeving en als broedkamer. Het vrouwtje legt zo’n elf tot negentien eitjes op een nest in bladeren. Vervolgens vertrekt zij en geeft ze het stokje door aan het mannetje. Zijn taak is het beschermen van de eitjes. Na twee weken worden nieuwe kikkervisjes geboren die zich vasthechten aan de rug van de vader. Hij neemt ze mee naar ondiep water waar ze hun zwemvliezen voor het eerst uitproberen.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: ZooParc Overloon