North Sea Jazz 2023 al druk bezig met voorbereidingen

Hoewel North Sea Jazz nog maar net achter de rug is, zijn de voorbereidingen voor volgend jaar al begonnen. Festivaldirecteur Jan Willem Luyken vertelt aan het ANP dat hij en zijn team al druk bezig zijn met het boeken van artiesten die in juli 2023 naar Rotterdam Ahoy komen.

"Vroeger begon het boeken van artiesten in het najaar, zo rustig aan", blikt Luyken terug. "Maar de laatste tien, vijftien jaar is dat steeds verder naar voren gekomen, zeker voor de grote namen. Iedereen is nu al bezig voor de zomer van 2023."

In hoeverre de coronapandemie invloed gaat hebben, weet de festivalbaas zo ver van tevoren nog niet. "Maar het is wel zo dat de gevolgen nog wat langer zullen nadreunen. Zoals het tekort aan personeel en spullen en de agenda's van artiesten zullen volgend jaar ook nog wel heel druk zijn met inhaalconcerten."

Disneyland

Zorgen over het vullen van de line-up zijn er niet. "We gaan gewoon te werk zoals we dat altijd doen. We zijn ook bij artiesten een geliefd festival, dus we zitten in een comfortabele positie."

Ook voor bezoekers is North Sea Jazz na 45 edities nog altijd bijzonder, weet Luyken. "Met al die zestien podia onder één dak wordt het ook wel het Disneyland van de festivals genoemd. Daar word ik altijd heel trots van."