Utrechts recreatiecentrum uitgebreid met e-karting

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
In het Utrechtse recreatiecentrum The Wall is onlangs een nieuwe kartingspecialist gehuisvest. De Britse onderneming TeamSport Karting heeft een uitbreiding aanbesteed in één van de grootste slots van The Wall voor een ambitieuze e-kartbaan. Dit meldt The Wall.  

E-karting

E-karting is een nieuwe hype in het kader van de energietransitie. Voorheen zag men op kartbanen vooral benzinemotoren maar sinds de komst van goedkope en gebruikshandige elektrische motororen wordt e-karting steeds meer de norm. De kartingbaan neemt zo’n 14.000 m2 in beslag. Alle faciliteiten in het gebouw zijn toegankelijk met roltrappen of de lift, waardoor ook mindervaliden terecht kunnen in het recreatiecentrum.

Veilig 

In The Wall komt een splinternieuwe kartbaan van zo’n 500 meter. Naast een beperkte uitstoot hebben elektrische motoren een aanzienlijk veiligheidsvoordeel. Ze kunnen namelijk op afstand bestuurd worden door een medewerker. Hierdoor kunnen ongelukken worden voorkomen.

Recreatiepaleis 

Naast een kartbaan zijn er al veel extra faciliteiten in The Wall. Zo vindt met er een minigolfbaan, een trampolinepark en verschillende horecabedrijven. The Wall is gemakkelijk te bereiken vanaf de A2 en vormt het ideale alles-in-één recreatiecomplex voor een verjaardagsfeestje. Met een LED-promotiebord van 650 meter is het niet te missen.

Door: Nationale Recreatiegids