Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Attractie in Toverland weer open na ongeluk 5-jarig kind

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Attractie in Toverland weer open na ongeluk 5-jarig kind
Afgelopen dinsdagmiddag raakte een 5-jarig jongetje gewond bij een attractie in Toverland te Sevenum. Het kind werd na het ongeval naar het ziekenhuis gebracht. Dit meldt 1Limburg. 

Waterattractie  

De waterdraaimolen Tolly Molly doet wat het hoort te doen. Dit keer ging het niet om een technisch ongeval maar om een avontuurlijke pretparkbezoekers. Toen de attractie begon te draaien stapte de knul spontaan uit, waarop hij in het water viel. Een medewerker greep vlot in en drukte direct op de noodstop. Toen het kind in veiligheid werd gebracht is hij voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Menselijke fout  

Na enig overleg en een kort onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit werd geconcludeerd dat het om een menselijke fout ging en niet om een technisch gebrek. Eerder gingen er geluiden rond dat de attractie misschien niet kindvriendelijk genoeg is. Toverland heeft echter laten weten dat de attractie gewoon in gebruik blijft.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Keistadnieuws 

19 april '24 (12:02)

Topmodel Heidi Klum vanaf nu te zien in Madame Tussauds

Vanaf vandaag kun je in het Madame Tussauds een nieuw wassenbeeld bekijken. Het Duitse topmodel Heide Klum is nu ook als wassenbeeld te zien in Madame Tussauds. Ze staat bekend om haar werk als internationaal topmodel, uitvoerend producent en presentatrice, meldt het museum.

19 april '24 ( 9:41)

Te veel bezoekers bij Efteling: miljoenenboete hangt boven hoofd

De Raad van State moet beslissen of de Efteling een boete krijgt opgelegd. Het pretpark in Kaatsheuvel zou meer bezoekers over de vloer hebben gehad dan toegestaan. Omwonenden stellen al meerdere jaren dat de Efteling het maximumaantal bezoekers overschrijdt. Als zij gelijk krijgen, dan hangt er een flinke boete boven het hoofd van het Kaatsheuvelse attractiepark, meldt Looopings.

18 april '24 (10:33)

Veel bijzondere gasten op het eerste Aardbewoners Festival van ARTIS

Wil je weten wat onder meer André Kuipers, Máty;as Bittenbinder en Diederik Gommers eraan doen om de aarde leefbaar door te geven? Kom dan van 15 tot en met 23 juni naar ARTIS. De dierentuin organiseert voor het eerst het Aardbewoners Festival voor kinderen en volwassenen die in verbinding willen komen met de natuur. Bezoekers ervaren tijdens het festival hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Dit meldt ARTIS. 

17 april '24 (12:40)

Restaurant en attractiepark moeten geschil uitvechten bij rechter, niet bij gemeente

De onenigheid tussen Boscafé Het Maasdal en attractiepark Mind Mystery moet via de rechter worden opgelost en niet via de gemeente. De gemeente Horst aan de Maas heeft aangegeven dat zij zich niet gaan bemoeien met het geschil, meldt de Limburger.

16 april '24 (12:54)

GaiaZOO verwelkomt pasgeboren gorilla

Leuk nieuwtje vanuit GaiaZOO. Daar is namelijk een zilverrug gorilla geboren. Volgens een verzorger van de dierentuin maakt de gorilla het goed, meldt 1Limburg.

15 april '24 (11:42)

Wijziging in jaarkaarten Efteling: Classic, Plus en Premium-abonnementen

De Efteling hanteert vanaf juni een nieuw systeem voor de jaarabonnementen. Zo heeft het pretpark besloten om de bezoekers meer flexibiliteit te bieden in het afsluiten van een abonnement. Bezoekers kunnen nu kiezen tussen een Classic, Plus en Premium-abonnement. De prijzen hiervan variëren tussen 225 en 390 euro per jaar, meldt de Efteling.

15 april '24 (11:15)

Bij attractiepark DippieDoe komen de snacks naar jou toe

Wie naar het attractiepark DippieDoe gaat zal daar een unieke snackautomaat tegenkomen. Die staat namelijk niet op één plek, zoals je normaal gesproken van een snackautomaat verwacht. Die in het attractiepark in Best rijdt namelijk rondjes door het park. Hiermee is DippieDoe het eerste pretpark met een zelfrijdende snackautomaat, meldt het pretpark.

15 april '24 (10:50)

Herbouwen Snoephuisje Hans & Grietje van start: kost zo’n 8 ton

Sinds afgelopen woensdag is er een attractie minder in de Efteling. Het Snoephuisje van Hans & Grietje wordt opnieuw gebouwd. De attractie, daterend uit 1955, is inmiddels afgebroken om opnieuw uit de as te herrijzen. Dat kost het Kaatsheuvelse pretpark wel zo’n 800.000 euro, meldt Brabants Dagblad.

12 april '24 (10:40)

AquaZoo zoekt nog zes wasberen, een gevangen met marshmallow

Zes wasberen van dierenpark AquaZoo in Leeuwarden zijn nog steeds niet gevonden, nadat elf dieren ruim twee weken geleden uit hun gloednieuwe verblijf waren ontsnapt. Het dierenpark doet er alles aan om de ontsnapte wasberen te lokken. Zo is één dier gevangen toen hij de verleiding van marshmallows en kersensiroop niet kon weerstaan, zegt Jeroen Loomeijer, directeur van AquaZoo.

12 april '24 ( 9:55)

Efteling-operator moet baan terugkrijgen van rechter

Een medewerker van de Efteling die zijn baan als operator bij Baron 1898 was verloren, moet deze van de rechter terugkrijgen. De medewerker had zijn oud-collega’s de attractie aan laten zetten. Daar was de Efteling niet van gediend en degradeerde de functie van de werknemers. Maar dat is tegen de regels van het pretpark in Kaatsheuvel, meldt Brabants Dagblad.