Plannen nieuwe attractie Efteling uitgelekt

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De plannen voor de nieuwe Eftelingattractie Danse Macabre zijn onlangs uitgelekt door pretparksite Loopings. De site stelt dat het gaat om conceptafbeeldingen. De Efteling zelf durft geen verdere uitspraken te doen over het uiteindelijke eindresultaat. Dit meldt het Brabants Dagblad.  

Concept 

In de conceptplannen waren vliegende kerkbanken en sierlijke bogen te zien. Tijdens een rit in de nieuwe attractie kunnen bezoekers mogelijk verast worden door de geest van een dirigent met een groene viool. Dit is een verwijzing naar de voorganger van de Danse Macabre, het Spookslot. De hoofdredacteur van Loopings laat weten dat de plannen al langer rondgingen onder trendwatchers binnen de attractiewereld. De website had zorgvuldig onderzoek gedaan naar de oorsprong van de conceptdocumenten.

Speculeren 

Het is niet de eerste keer dat mogelijke plannen van de Efteling uitlekken. Loopings is er doorgaans vlot bij als er ook maar iets bekend is over de nieuwe attracties in het pretpark. Woordvoerders van de Efteling benadrukken dat zij het liefste zelf deze plannen aankondigen. Zo houden zij controle over het achtergrond verhaal en de algemene receptie. Toch keurt het pretpark enige speculatie rondom nieuwe attracties niet af.

Door: Nationale Recreatiegids