Robotbediendes serveren gasten in Wildlands Emmen

In dierenpark Wildlands Emmen rijdt sinds kort een robotbediende genaamd Asia in Momma’s Restaurant. Dit heeft te maken met de blijvende vraag naar personeel en de praktische inzetbaarheid van een robotbediende. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 

QR-code 

Het is volgens de directe niet de bedoeling dat robots straks het horecapersoneel gaan vervangen. De machines dienen ter ondersteuning bij het uitserveren van bestellingen. Klanten kunnen plaatsnemen in het restaurant en met behulp van hun mobiele telefoon een QR-code scannen. Hieruit volgt een menu waarop de serveerrobot hun bestelling komt brengen als die bereid is

Personeel 

Wildlands Emmen schijnt het eerste dierenpark te zijn waar robots de dienst uitmaken. In de toekomst is het echter goed mogelijk dat meer horeca- en recreatiebranches dit model overnemen. Robots hebben veel voordelen maar het vervangen van menselijke krachten levert op de langere termijn weer problemen op. Een vervangen werknemer is tevens een consument die geen loon meer heeft en dus ook niets meer kan uitgeven.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Wildlands Emmen