Drie gewonden door zweefmolen tijdens Meikermis Groningen

In de zweefmolen ging het gister goed mis. Tijdens de Meikermis in Groningen zijn er enkele bakjes met passagiers tegen elkaar gebotst. De slachtoffers maken het weliswaar goed maar de attractie is voorlopig afgesloten voor het publiek. Dit meldt Sikkom. 

Krom hek 

Een getuige sprak van bloed aan het been als gevolg van de ongelukken. Ondanks de grotere schrik is er sprake van lichte verwondingen. Op foto’s is te zien hoe een veiligheidshekje is gebogen. Volgens een woordvoerder van het stadhuis ging er iets mis bij het zakken van de bakjes. Normaal horen die rustig te dalen maar door een technische fout begonnen enkele weer omhoog te gaan.

Gesloten tot nader order 

De exploitant van de attractie greep snel in en drukte zo snel mogelijk op de noodknop. Het was echter al te laat en de bakjes klapten met veel geweld tegen de hekken aan. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en TUV (kermiskeuringsdienst) zijn er niet gerust op. Zij zijn aan een onderzoek begonnen en de attractie mag pas weer in dienst treden als de oorzaak van het ongeluk achterhaald is.

Door: Nationale Recreatiegids