Laatste verjaardag in Nederland voor pandajong in Ouwehands

In Ouwehands Dierenpark heeft pandajong Fan Xing voor het laatst zijn verjaardag gevierd in Nederland. Eind 2022 verdekt hij naar China om daar te worden ingezet voor een fokprogramma. Dit meldt de NOS. 

Verjaardagcadeau  

Omdat de coronapandemie het dierenpark vorig jaar op slot gooide kunnen bezoekers voor de laatste keer zijn verjaardag bijwonen. De verzorgers trakteerden Fan Xing op een ingepakt bamboefeestmaal. Ook konden bezoekers zich laten schminken als panda. Panda’s slapen en eten eigenlijk de hele dag door. Zo kwam het vorig jaar voor dat de Fan Xing’s moeder zijn verjaardagscadeau opat terwijl de jonge panda sliep.

Van Gogh 

Ouwehands kiest ervoor om de panda al na twee jaar van zijn moeder te scheiden. Dit kan uiterlijk na vier jaar maar in de natuur is het doorgaans twee. Twee jaar geleden was Fan Xing de eerste panda die ooit in Nederland is geboren. Zijn naam is een verwijzing naar Vincent van Gogh. China leende een aantal panda’s uit onder een fokprogramma. Het dier was bijna zo goed als uitgestorven maar dankzij internationale samenwerking tussen dierenparken lijkt de populatie langzamerhand aan te sterken.

Door: Nationale Recreatiegids