Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

[VIDEO] Twee nieuwe hagedisjes in DierenPark Amersfoort

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
[VIDEO] Twee nieuwe hagedisjes in DierenPark Amersfoort
DierenPark Amersfoort heeft sinds kort twee padhagedissen. De twee reptielen leven nu samen met halsbandleguanen, woestijnleguanen en een chuckwalla. “Elke ochtend worden zij nog op een andere plek wakker. Zij zijn hun vaste rustplekje in het verblijf nog aan het zoeken”, vertelt dierverzorger Ronnie Joha. “De dieren doen het heel goed. Ik verwacht dat zij binnen een paar weken helemaal gewend zijn.” Dit meldt DierenPark Amersfoort. 

Midden-Amerika 

Het mannetje en vrouwtje leefden in het wild in Midden-Amerika. Zij werden gesmokkeld en zijn in een opvang terecht gekomen. De overheid heeft DierenPark Amersfoort toegekend om de padhagedissen in de collectie op te nemen. “Terug uitzetten in het wild is niet mogelijk, omdat de exacte locatie onbekend is. Dat zou problemen kunnen geven voor de wildpopulatie”, legt Ronnie uit. De twee padhagedissen zijn door de dierenarts nagekeken op ziektes en bacteriën. Toen zij gezond bleken en gewend waren aan het voedsel en de verzorgers, mochten zij kennismaken met de andere reptielen in het verblijf. “Zij vonden de andere dieren eerst wat spannend, maar zij zijn nu aan elkaar gewend”, vertelt Ronnie. “Inmiddels klimmen ze al over elkaar heen.”

Scherpe stekels

In het wild komen padhagedissen voor in de woestijnen van Mexico en Guatemala. Zij hebben hun naam te danken aan hun langzame manier van voortbewegen. Padden bewegen ook traag. In het wild blazen de padhagedissen zich op wanneer er gevaar dreigt. De scherpe stekels die dan goed zichtbaar zijn, schrik de vijanden af. “De padhagedissen hebben een bijzondere troef om roofdieren te weren: bij hoge stress kan er een bloedvat kapot gaan, waardoor er bloed uit de ogen spuit. Dit gebeurt ongecontroleerd. Zij hebben deze actie niet in de hand, maar het ziet er wel indrukwekkend uit”, vertelt Ronnie. De padhagedissen zijn te bewonderen in het Honderdduizend Dierenhuis in DierenPark Amersfoort.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: DierenPark Amersfoort 

22 april '24 (15:13)

Queen Elizabeth tijdelijk te zien in Madame Tussauds Amsterdam

Het wassen beeld van de Britse koningin Elizabeth staat in april en mei in Madame Tussauds in Amsterdam. Het beeld, dat gewoonlijk in Wenen staat, komt ter ere van haar geboortedag en Koningsdag naar Nederland.

22 april '24 (11:19)

Ook de stoomtrein in de Efteling gaat met de tijd mee

Het tijdperk van de tuffende stoomlocomotief in de Efteling is voorbij. Ook deze attractie in het pretpark in Kaatsheuvel moet met de tijd mee. Daarom besloot de Efteling om hier een elektrische trein van te maken, om de klimaatdoelen van het pretpark te halen. Dat meldt de Efteling.

22 april '24 ( 9:11)

Ouwehands Dierenpark eerste dierentuin in Nederland met koala's

Drie koala's zijn vrijdag aangekomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ze zijn vanaf donderdag te zien voor bezoekers. Het is voor het eerst dat een dierentuin in Nederland koala's heeft.

19 april '24 (12:02)

Topmodel Heidi Klum vanaf nu te zien in Madame Tussauds

Vanaf vandaag kun je in het Madame Tussauds een nieuw wassenbeeld bekijken. Het Duitse topmodel Heide Klum is nu ook als wassenbeeld te zien in Madame Tussauds. Ze staat bekend om haar werk als internationaal topmodel, uitvoerend producent en presentatrice, meldt het museum.

19 april '24 ( 9:41)

Te veel bezoekers bij Efteling: miljoenenboete hangt boven hoofd

De Raad van State moet beslissen of de Efteling een boete krijgt opgelegd. Het pretpark in Kaatsheuvel zou meer bezoekers over de vloer hebben gehad dan toegestaan. Omwonenden stellen al meerdere jaren dat de Efteling het maximumaantal bezoekers overschrijdt. Als zij gelijk krijgen, dan hangt er een flinke boete boven het hoofd van het Kaatsheuvelse attractiepark, meldt Looopings.

18 april '24 (10:33)

Veel bijzondere gasten op het eerste Aardbewoners Festival van ARTIS

Wil je weten wat onder meer André Kuipers, Máty;as Bittenbinder en Diederik Gommers eraan doen om de aarde leefbaar door te geven? Kom dan van 15 tot en met 23 juni naar ARTIS. De dierentuin organiseert voor het eerst het Aardbewoners Festival voor kinderen en volwassenen die in verbinding willen komen met de natuur. Bezoekers ervaren tijdens het festival hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Dit meldt ARTIS. 

17 april '24 (12:40)

Restaurant en attractiepark moeten geschil uitvechten bij rechter, niet bij gemeente

De onenigheid tussen Boscafé Het Maasdal en attractiepark Mind Mystery moet via de rechter worden opgelost en niet via de gemeente. De gemeente Horst aan de Maas heeft aangegeven dat zij zich niet gaan bemoeien met het geschil, meldt de Limburger.

16 april '24 (12:54)

GaiaZOO verwelkomt pasgeboren gorilla

Leuk nieuwtje vanuit GaiaZOO. Daar is namelijk een zilverrug gorilla geboren. Volgens een verzorger van de dierentuin maakt de gorilla het goed, meldt 1Limburg.

15 april '24 (11:42)

Wijziging in jaarkaarten Efteling: Classic, Plus en Premium-abonnementen

De Efteling hanteert vanaf juni een nieuw systeem voor de jaarabonnementen. Zo heeft het pretpark besloten om de bezoekers meer flexibiliteit te bieden in het afsluiten van een abonnement. Bezoekers kunnen nu kiezen tussen een Classic, Plus en Premium-abonnement. De prijzen hiervan variëren tussen 225 en 390 euro per jaar, meldt de Efteling.

15 april '24 (11:15)

Bij attractiepark DippieDoe komen de snacks naar jou toe

Wie naar het attractiepark DippieDoe gaat zal daar een unieke snackautomaat tegenkomen. Die staat namelijk niet op één plek, zoals je normaal gesproken van een snackautomaat verwacht. Die in het attractiepark in Best rijdt namelijk rondjes door het park. Hiermee is DippieDoe het eerste pretpark met een zelfrijdende snackautomaat, meldt het pretpark.