Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

[VIDEO] Schattige antilope geboren in Safaripark Beekse Bergen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
[VIDEO] Schattige antilope geboren in Safaripark Beekse Bergen
In Safaripark Beekse Bergen is een vrouwelijke antilopesoort geboren. Het gaat om een zogenaamde Kirk’s dikdik, een bedreigde diersoort die oorspronkelijk uit de droge vlaktes van Zuidwest-Afrika komt. Dit meldt het dierenpark. 

Dik-dik 

In de natuur leven Kirk’s dikdiks in droge gebieden met struikgewas. Naast menselijke vijanden worden ze ook bedreigd door roofdieren. Om te overleven verhullen ze zich bij de geboorte in struiken. De naam is verleend aan het geluid dat ze maken als ze schrikken. Een volgroeide Kirk’s dikdik zigzagt dan heen en weer en maakt een geluid dat klinkt als “dik-dik”.

Leefgebied 

In het wild leven de dieren in groepen en verliezen ze elkaar nooit uit het oog. Verspreid over een ruimte van wel 30 hectare communiceren de antilopen via geurklieren. Dankzij hun snuiten kunnen verliezen ze nauwelijks water in de droge woestijn. Dauw van bladeren is vaak genoeg om maanden te overleven.

Gewild voor de jacht 

Mensen vormen echter de grootste bedreiging voor de diertjes vanwege hun kostbare vacht en botten. Suede kledingstukken gebruiken soms producten van de Kirk’s dikdiks, bijvoorbeeld bij het maken van handschoenen of sieraden. Daarom zijn er vanuit Europese bestuurslagen beschermingsnormen opgesteld om de populatie van de Kirk’s dikdiks op peil te houden in dierentuinen.

 

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Beekse Bergen/Mariska Vermij - Van Dijk. 

22 april '24 (15:13)

Queen Elizabeth tijdelijk te zien in Madame Tussauds Amsterdam

Het wassen beeld van de Britse koningin Elizabeth staat in april en mei in Madame Tussauds in Amsterdam. Het beeld, dat gewoonlijk in Wenen staat, komt ter ere van haar geboortedag en Koningsdag naar Nederland.

22 april '24 (11:19)

Ook de stoomtrein in de Efteling gaat met de tijd mee

Het tijdperk van de tuffende stoomlocomotief in de Efteling is voorbij. Ook deze attractie in het pretpark in Kaatsheuvel moet met de tijd mee. Daarom besloot de Efteling om hier een elektrische trein van te maken, om de klimaatdoelen van het pretpark te halen. Dat meldt de Efteling.

22 april '24 ( 9:11)

Ouwehands Dierenpark eerste dierentuin in Nederland met koala's

Drie koala's zijn vrijdag aangekomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ze zijn vanaf donderdag te zien voor bezoekers. Het is voor het eerst dat een dierentuin in Nederland koala's heeft.

19 april '24 (12:02)

Topmodel Heidi Klum vanaf nu te zien in Madame Tussauds

Vanaf vandaag kun je in het Madame Tussauds een nieuw wassenbeeld bekijken. Het Duitse topmodel Heide Klum is nu ook als wassenbeeld te zien in Madame Tussauds. Ze staat bekend om haar werk als internationaal topmodel, uitvoerend producent en presentatrice, meldt het museum.

19 april '24 ( 9:41)

Te veel bezoekers bij Efteling: miljoenenboete hangt boven hoofd

De Raad van State moet beslissen of de Efteling een boete krijgt opgelegd. Het pretpark in Kaatsheuvel zou meer bezoekers over de vloer hebben gehad dan toegestaan. Omwonenden stellen al meerdere jaren dat de Efteling het maximumaantal bezoekers overschrijdt. Als zij gelijk krijgen, dan hangt er een flinke boete boven het hoofd van het Kaatsheuvelse attractiepark, meldt Looopings.

18 april '24 (10:33)

Veel bijzondere gasten op het eerste Aardbewoners Festival van ARTIS

Wil je weten wat onder meer André Kuipers, Máty;as Bittenbinder en Diederik Gommers eraan doen om de aarde leefbaar door te geven? Kom dan van 15 tot en met 23 juni naar ARTIS. De dierentuin organiseert voor het eerst het Aardbewoners Festival voor kinderen en volwassenen die in verbinding willen komen met de natuur. Bezoekers ervaren tijdens het festival hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Dit meldt ARTIS. 

17 april '24 (12:40)

Restaurant en attractiepark moeten geschil uitvechten bij rechter, niet bij gemeente

De onenigheid tussen Boscafé Het Maasdal en attractiepark Mind Mystery moet via de rechter worden opgelost en niet via de gemeente. De gemeente Horst aan de Maas heeft aangegeven dat zij zich niet gaan bemoeien met het geschil, meldt de Limburger.

16 april '24 (12:54)

GaiaZOO verwelkomt pasgeboren gorilla

Leuk nieuwtje vanuit GaiaZOO. Daar is namelijk een zilverrug gorilla geboren. Volgens een verzorger van de dierentuin maakt de gorilla het goed, meldt 1Limburg.

15 april '24 (11:42)

Wijziging in jaarkaarten Efteling: Classic, Plus en Premium-abonnementen

De Efteling hanteert vanaf juni een nieuw systeem voor de jaarabonnementen. Zo heeft het pretpark besloten om de bezoekers meer flexibiliteit te bieden in het afsluiten van een abonnement. Bezoekers kunnen nu kiezen tussen een Classic, Plus en Premium-abonnement. De prijzen hiervan variëren tussen 225 en 390 euro per jaar, meldt de Efteling.

15 april '24 (11:15)

Bij attractiepark DippieDoe komen de snacks naar jou toe

Wie naar het attractiepark DippieDoe gaat zal daar een unieke snackautomaat tegenkomen. Die staat namelijk niet op één plek, zoals je normaal gesproken van een snackautomaat verwacht. Die in het attractiepark in Best rijdt namelijk rondjes door het park. Hiermee is DippieDoe het eerste pretpark met een zelfrijdende snackautomaat, meldt het pretpark.