Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Slagharen ontwaakt uit een diepe winterslaap

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Attractie- en Vakantiepark Slagharen presenteert komend seizoen drie verschillende theatershows en diverse andere nieuwe entertainmentacts. Als het attractiepark op vrijdag 1 april ontwaakt uit een maandenlange winterslaap, kunnen bezoekers een volledig vernieuwd entertainmentprogramma ontdekken.  

"Het versoepelen van de coronaregels geeft ons de kans om volop in te zetten op live-entertainment, met grote shows en bijzondere meet-and-greets", vertelt algemeen directeur Dave Storm. "Het voelt goed om na twee jaren met beperkingen en sluitingen weer vooruit te kijken en te investeren in een compleet entertainmentaanbod, met voor ieder wat wils."

De wasberen Randy & Rosie vormen daarbij de rode draad. Ze krijgen gezelschap van cowboys en de Red Bandits, een boevenbende. In het voorjaar wordt de muzikale Randy & Rosie Show vertoond in de Music Hall, de overdekte theaterzaal naast waterpark Aqua Mexicana.

Hoogseizoen 

Het hoogseizoen staat in het teken van een gloednieuwe circusshow in het American Circus Theater, met een prominente rol voor de wasberen. In het najaar is in de Music Hall de familievoorstelling Het Mirakel van Wishaka te zien. Als Randy & Rosie in de problemen komen, lijkt een mysterieuze mol hun laatste redmiddel.

"Door het entertainmentaanbod meermaals per jaar te wisselen, geven we bezoekers een reden om elk seizoen langs te komen en iets nieuws te beleven", aldus Storm. "Een vakantie of een dagje uit voelt op die manier iedere keer verfrissend, maar toch vertrouwd." Het park werkt samen met de gerenommeerde partner Aniba uit Amsterdam, gespecialiseerd in het produceren van entertainment. De aanstekelijke liedjes uit de Slagharen-shows zijn binnenkort ook te beluisteren via streamingdiensten als Spotify.

Nieuw podium  

Naast de genoemde theatershows wordt op het Fonteinplein bij de entree een nieuw podium gerealiseerd voor een ontmoeting met Randy & Rosie. Ook in de Main Street verschijnt een nieuw podium, waar de snode Red Bandits zich laten zien. Bandiet John Batterson staat er dit keer niet alleen voor: hij krijgt hulp van de stoere, vrouwelijke bandiet Valerie Hart.

Wie blijft slapen in het Wilde Westen wordt na sluitingstijd verwend met nog meer familievermaak. Op het programma staan onder andere speurtochten, kinderdisco's, bingo's, een gameshow voor families en een nieuwe pubquiz over Slagharen.

Vakantiepark Slagharen biedt een uitgebreid aanbod aan vakantiehuizen, wigwams en campingplaatsen. Gasten hebben altijd toegang tot het attractiepark. Het boeken van een verblijf kan via slagharen.com. Daar zijn ook tickets en voordelige abonnementen verkrijgbaar. 

Door: Nationale Recreatiegids  

12 april '24 (10:40)

AquaZoo zoekt nog zes wasberen, een gevangen met marshmallow

Zes wasberen van dierenpark AquaZoo in Leeuwarden zijn nog steeds niet gevonden, nadat elf dieren ruim twee weken geleden uit hun gloednieuwe verblijf waren ontsnapt. Het dierenpark doet er alles aan om de ontsnapte wasberen te lokken. Zo is één dier gevangen toen hij de verleiding van marshmallows en kersensiroop niet kon weerstaan, zegt Jeroen Loomeijer, directeur van AquaZoo.

12 april '24 ( 9:55)

Efteling-operator moet baan terugkrijgen van rechter

Een medewerker van de Efteling die zijn baan als operator bij Baron 1898 was verloren, moet deze van de rechter terugkrijgen. De medewerker had zijn oud-collega’s de attractie aan laten zetten. Daar was de Efteling niet van gediend en degradeerde de functie van de werknemers. Maar dat is tegen de regels van het pretpark in Kaatsheuvel, meldt Brabants Dagblad.

11 april '24 (10:48)

Vale gierkuiken geboren in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is een vale gierkuiken geboren. Hiermee staat het aantal vale gieren in verblijf het Snavelrijk op tien. Volgens de dierentuin draagt deze gierenpopulatie bij aan het behoud van deze gierensoort. In de jaren tachtig waren deze vogels namelijk bijna uitgestorven door stroperijen, vergiftigde karkassen en hoogspanningskabels. Dit meldt DierenPark Amersfoort.

10 april '24 (14:15)

Nieuw seizoen in Walibi Holland van start met vernieuwde Zone Play Ground

Attractiepark Walibi Holland heeft de deuren weer geopend voor bezoekers. Mensen die al naar het pretpark zijn geweest sinds de opening van het nieuwe seizoen hebben het misschien al gezien: de Zone Play Ground is vernieuwd. De zone staat in het teken van een speelplaats, maar volgens Walibi kunnen ook ouders zich hier prima vermaken, meldt het pretpark.

10 april '24 (10:36)

Toverland moet half miljoen euro coronasteun terugbetalen

Attractiepark Toverland heeft teveel coronasteun gekregen. Het attractiepark in Sevenum moet een half miljoen euro terugbetalen. Dat blijkt uit een overzicht van de NOW-subsidie, meldt 1Limburg.

09 april '24 (10:08)

Familiepark Drievliet in handen van internationale groep

Sinds dit seizoen is het attractiepark Drievliet geen familiebedrijf meer. Het Franse Groupe Looping, met bijna twintig parken in Europa, heeft het park overgenomen. Mensen in Den Haag hoeven volgens pretparkexpert Wessel Wit van Looopings niet bang te zijn dat het een soort tweede Efteling of Disneyland wordt, meldt Omroep West.

08 april '24 (12:20)

Dit veranderde er eerder in de Efteling voor de borstvergroting van Doornroosje

Het was écht de bedoeling van de Efteling om Doornroosje een borstvergroting te geven. Dat en een aantal andere aanpassingen aan het sprookje moeten ervoor zorgen dat deze beter past bij het oorspronkelijke ontwerp van Anton Pieck. Maar desondanks deze verklaring van het park speculeren Eftelingbezoekers op sociale media dat zij gewoon graag mee willen gaan met de tijd. Dat er aanpassingen worden gemaakt aan attracties is overigens niet voor het eerst, meldt Omroep Brabant.

05 april '24 (11:48)

Efteling niet blij met uitlekken foto's interieur Danse Macabre, maar is wel ‘mooie teaser’

Het is al iets duidelijker geworden hoe de binnenkant van de nieuwe attractie Danse Macabre in de Efteling eruit gaat zien. Foto’s van het interieur van de darkride lekten uit. Daar stond de Efteling niet op te wachten. Zij wilden het niet op deze manier naar buiten brengen, meldt Brabants Dagblad.

05 april '24 (11:07)

Prinses Margriet opent nieuwe tentoonstelling Kasteel Ammersoyen

Prinses Margriet heeft op 4 april de nieuwe publiekspresentatie op het middeleeuwse Kasteel Ammersoyen geopend. Zij verbrak het zegel van de deur naar de restanten van de kapel van het kasteel als symbolische opening. Met deze publiekspresentatie wordt de bekende maar vooral ook minder bekende kant van de middeleeuwen laten zien. Na jaren van voorbereiding is het eindelijk klaar om bezocht te worden door publiek, meldt Kasteel Ammersoyen.

05 april '24 (10:05)

Subsidie voor voedselpark in Gelderland van de baan

Een domper voor de ondernemer die een groot voedselpark in Gelderland wilde bouwen. Vorig jaar had een meerderheid van de Provinciale Staten zich al tegen het verstrekken van een subsidie voor het World Food Center Experience uitgesproken en dit is nu definitief. Dat meldt AD.