Diergaarde Blijdorp leukste uitje van Nederland

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Op donderdag 17 februari werd Diergaarde Blijdorp uitgeroepen tot het Leukste Uitje van Nederland 2022. Na een jaar met veel ups en downs kwam de Rotterdamse dierentuin als beste uit de competitie. Dit meldt de ANWB. 

Het dierenpark moest concurreren met parken zoals GaiaZOO en Dierenpark Amersfoort, respectievelijk de nummer twee en drie. Tijdens de competitie hebben vijf deskundige vakjury's een selectie gemaakt van de beste uitjes per pronvincie. Vervolgens was het aan de leden van de ANWB om te stemmen. Zo'n 50.000 leden hebben hun stem uitgebracht.

Beoordelingscriteria  

Tijdens de stemming werd er gelet op een aantal kernfactoren. Zo keek de jury en het publiek naar de algemene sfeer, het dierenaanbod, de klantvriendelijkheid en de prijs/kwaliteitverhouding. Diergaarde Blijdorp meldt in een persbericht dat zij vooral complimenten kregen voor de eduactieve voorlichting, de gestelde doelen voor de verbetering van de leefomgeving en de diverse fokprogramma's. Eerder deze maand mocht de dierentuin zelfs een nieuwe babygorilla verwelkomen.  

Raadpleeg deze website voor meer informatie over een eventueel bezoek.   

Door: Nationale Recreatiegids