Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vanaf de voorjaarsvakantie Nederlandse vogels spotten op de Kwetterterp

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vanaf de voorjaarsvakantie ontdekt de bezoeker van alles over de Nederlandse vogels op de Kwetterterp. “Iedereen is uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan de Woudwachter. De Woudwachter is gek op de Nederlandse natuur, maar in het bijzonder op Nederlandse vogels”, legt educator Carlijn uit. “Op de terp ontdekken de bezoekers spelenderwijs van alles over onze fluitende vrienden, terwijl de vogels om je heen kwetteren. Op de Kwetterterp kom je erachter hoe leuk en belangrijk het is om je tuin en balkon ‘vogelvriendelijk’ in te richten.” Dit interactieve, educatieve gebied wordt gerealiseerd in samenwerking met de Vogelbescherming. Dit meldt DierenPark Amersfoort.

“Nu de Woudwachter aan de rand van het Woud, een themagebied dat volledig in het teken staat van de Nederlandse natuur, is neergestreken, word je uitgenodigd voor een housewarming in de openlucht. In een sfeervolle woning, vogelvriendelijke tuin en innovatieve werkschuur kom je in kasten, op werktafels en via snuisterijen van alles te weten over de Nederlandse vogels”, vertelt Carlijn. “Zo kom je erachter welke vogel welk geluid maakt, pluis je een uilenbal uit en bekijk je het nest van een boomklever en een zwaluw van wel heel dichtbij. Maar er valt nog veel meer te ontdekken voor mens en vogel, zo zijn wij op dit moment druk bezig met het ophangen van veertig vogelhuisjes.” 

Kwetterterp 

DierenPark Amersfoort vindt het belangrijk om kinderen te enthousiasmeren om zich in te zetten voor een mooie wereld voor mens en natuur. Carlijn: “Wij zetten ons in voor de fauna en flora ver weg, maar ook dicht bij huis. In het Woud dwaalt de bezoeker al een aantal jaren langs onder andere dassen, wolven en de zeer zeldzame eikelmuizen. Als je extra goed speurt, kun je ook eekhoorns, konijnen en ijsvogels spotten. Met de opening van de Kwetterterp breiden wij dit themagebied over de Nederlandse natuur uit. De komende tijd besteden wij nog veel meer aandacht aan de Nederlandse natuur. Houd daarvoor de online kanalen van DierenPark Amersfoort in de gaten.”

Door: Nationale Recreatiegids 

24 april '24 (13:11)

Avonturenboerderij Molenwaard opent nieuw themagebied

Het mocht eventjes duren, maar dan heb je ook wat. Na een jaar te hebben gebouwd aan een nieuw themagebied is Avonturenboerderij Molenwaard blij dat zij ‘Het Erf’ officieel mogen openen. Op Het Erf vind je onder ander de nieuwe attractie ‘Fien & Teun Trekkerbaan’, horecapunt ‘Bakkerij de Boerderij’ en is er een nieuwe ontdekkingstocht genaamd ‘Het Insectenpad’, meldt Het Kompas Hardinxveld.

24 april '24 ( 9:49)

Erfgoedverenigingen niet blij met elektrificeren Stoomtrein in Efteling

De Stoomtrein in de Efteling gaat verduurzamen. Het pretpark in Kaatsheuvel kondigde deze week aan dat de treintjes van de steenkool afgaan en binnenkort op elektriciteit gaan rijden. Ondanks dat er afgezien van de aandrijving niets verandert aan de attractie, zijn erfgoedverenigingen Stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) en Historisch Railvervoer Nederland (HRN) niet blij met de beslissing, meldt Monumentaal.

23 april '24 (11:11)

Sprookjesboom in Efteling vertelt geen verhaaltjes

Het lijkt bijna alsof de Efteling bezig is met een complete metamorfose van het park. Naast de Stoomtreintjes, Doornroosje en het Snoephuisje is het nu ook tijd voor de Sprookjesboom om verbouwd te worden. Dat levert een enigszins griezelig aangezicht op. De Sprookjesboom heeft momenteel geen mond meer om mee te praten, meldt Looopings.

22 april '24 (15:13)

Queen Elizabeth tijdelijk te zien in Madame Tussauds Amsterdam

Het wassen beeld van de Britse koningin Elizabeth staat in april en mei in Madame Tussauds in Amsterdam. Het beeld, dat gewoonlijk in Wenen staat, komt ter ere van haar geboortedag en Koningsdag naar Nederland.

22 april '24 (11:19)

Ook de stoomtrein in de Efteling gaat met de tijd mee

Het tijdperk van de tuffende stoomlocomotief in de Efteling is voorbij. Ook deze attractie in het pretpark in Kaatsheuvel moet met de tijd mee. Daarom besloot de Efteling om hier een elektrische trein van te maken, om de klimaatdoelen van het pretpark te halen. Dat meldt de Efteling.

22 april '24 ( 9:11)

Ouwehands Dierenpark eerste dierentuin in Nederland met koala's

Drie koala's zijn vrijdag aangekomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ze zijn vanaf donderdag te zien voor bezoekers. Het is voor het eerst dat een dierentuin in Nederland koala's heeft.

19 april '24 (12:02)

Topmodel Heidi Klum vanaf nu te zien in Madame Tussauds

Vanaf vandaag kun je in het Madame Tussauds een nieuw wassenbeeld bekijken. Het Duitse topmodel Heide Klum is nu ook als wassenbeeld te zien in Madame Tussauds. Ze staat bekend om haar werk als internationaal topmodel, uitvoerend producent en presentatrice, meldt het museum.

19 april '24 ( 9:41)

Te veel bezoekers bij Efteling: miljoenenboete hangt boven hoofd

De Raad van State moet beslissen of de Efteling een boete krijgt opgelegd. Het pretpark in Kaatsheuvel zou meer bezoekers over de vloer hebben gehad dan toegestaan. Omwonenden stellen al meerdere jaren dat de Efteling het maximumaantal bezoekers overschrijdt. Als zij gelijk krijgen, dan hangt er een flinke boete boven het hoofd van het Kaatsheuvelse attractiepark, meldt Looopings.

18 april '24 (10:33)

Veel bijzondere gasten op het eerste Aardbewoners Festival van ARTIS

Wil je weten wat onder meer André Kuipers, Máty;as Bittenbinder en Diederik Gommers eraan doen om de aarde leefbaar door te geven? Kom dan van 15 tot en met 23 juni naar ARTIS. De dierentuin organiseert voor het eerst het Aardbewoners Festival voor kinderen en volwassenen die in verbinding willen komen met de natuur. Bezoekers ervaren tijdens het festival hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Dit meldt ARTIS. 

17 april '24 (12:40)

Restaurant en attractiepark moeten geschil uitvechten bij rechter, niet bij gemeente

De onenigheid tussen Boscafé Het Maasdal en attractiepark Mind Mystery moet via de rechter worden opgelost en niet via de gemeente. De gemeente Horst aan de Maas heeft aangegeven dat zij zich niet gaan bemoeien met het geschil, meldt de Limburger.