Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Attractiepark Toverland vernieuwt wildwaterbaan Expedition Zork

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Attractiepark Toverland grijpt deze winter aan om wildwaterbaan Expedition Zork een upgrade te geven. De in 2004 geopende attractie krijgt een nieuwe verhaallijn en zal uitvoerig worden gethematiseerd. Ook zal in het decor van Expedition Zork een interactieve ballenbaan voor het hele gezin worden toegevoegd. Expedition Zork zal in het voorjaar van 2022 heropenen. Dit meldt Attractiepark Toverland.

Toverland heeft de afgelopen jaren diverse projecten gerealiseerd om indoor themagebied Wunderwald, waarin Expedition Zork ligt, te restylen. “De kwaliteitsstandaard van Toverland wordt steeds hoger en we vinden het erg belangrijk dat ook onze oudere themagebieden hierin worden meegenomen”, legt Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur, uit. “Zelfs in deze bijzondere tijd willen we blijven investeren en op dit moment past de vernieuwing van Expedition Zork het beste in onze strategie.”

Expedition Zork

Al sinds de opening van de wildwaterbaan in 2004 prijkt in het rotswerk een beeltenis van Zork, een mysterieus groen moeraswezen. “Dit achtergrondverhaal is echter nooit uitgediept”, vertelt Peter van Holsteijn, Senior Ontwerper. “In het nieuwe verhaal van Expedition Zork hebben we alle bestaande elementen van het Wunderwald met elkaar verbonden. Een Alpendorpje, een excentrieke uitvinder, een wildwaterbaan en een onbekend bergmonster.”

In Expedition Zork stappen bezoekers in een door uitvinder Maximus Müller bedacht transportsysteem om op zoek te gaan naar het mythische wezen Zork. Tijdens deze expeditie komen de bezoekers erachter of Zork het gevreesde wezen uit de volksverhalen is, of dat het mysterie toch anders in elkaar steekt. “Hiermee vallen alle puzzelstukjes op hun plek”, aldus de ontwerper.

Interactieve ballenbaan

In het decor van Expedition Zork wordt tevens de interactieve ballenbaan Maximus’ Wunderball toegevoegd. Bij de start van de ballenbaan kunnen bezoekers houten Toverland-ballen aanschaffen, die ze vervolgens zo vaak als ze willen door een enorme knikkerbaan kunnen laten rollen. Er zijn in totaal twee verschillende parcoursen met een totale lengte van 125 meter.

De vernieuwde Expedition Zork en Maximus’ Wunderball zullen openen in het voorjaar van 2022. De bouwwerkzaamheden starten na de kerstvakantie. In de periode dat Expedition Zork gesloten is tijdens het Indoor seizoen van Toverland, zal spinning coaster Dwervelwind als alternatieve attractie aangeboden worden. In het park kunnen nieuwsgierige bezoekers vanaf de kerstvakantie een kijkje nemen in Maximus’ Bauhaus. In deze werkkamer zullen regelmatig nieuwe tekeningen van het project te zien zijn.

Door: Nationale Recreatiegids

12 april '24 (10:40)

AquaZoo zoekt nog zes wasberen, een gevangen met marshmallow

Zes wasberen van dierenpark AquaZoo in Leeuwarden zijn nog steeds niet gevonden, nadat elf dieren ruim twee weken geleden uit hun gloednieuwe verblijf waren ontsnapt. Het dierenpark doet er alles aan om de ontsnapte wasberen te lokken. Zo is één dier gevangen toen hij de verleiding van marshmallows en kersensiroop niet kon weerstaan, zegt Jeroen Loomeijer, directeur van AquaZoo.

12 april '24 ( 9:55)

Efteling-operator moet baan terugkrijgen van rechter

Een medewerker van de Efteling die zijn baan als operator bij Baron 1898 was verloren, moet deze van de rechter terugkrijgen. De medewerker had zijn oud-collega’s de attractie aan laten zetten. Daar was de Efteling niet van gediend en degradeerde de functie van de werknemers. Maar dat is tegen de regels van het pretpark in Kaatsheuvel, meldt Brabants Dagblad.

11 april '24 (10:48)

Vale gierkuiken geboren in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is een vale gierkuiken geboren. Hiermee staat het aantal vale gieren in verblijf het Snavelrijk op tien. Volgens de dierentuin draagt deze gierenpopulatie bij aan het behoud van deze gierensoort. In de jaren tachtig waren deze vogels namelijk bijna uitgestorven door stroperijen, vergiftigde karkassen en hoogspanningskabels. Dit meldt DierenPark Amersfoort.

10 april '24 (14:15)

Nieuw seizoen in Walibi Holland van start met vernieuwde Zone Play Ground

Attractiepark Walibi Holland heeft de deuren weer geopend voor bezoekers. Mensen die al naar het pretpark zijn geweest sinds de opening van het nieuwe seizoen hebben het misschien al gezien: de Zone Play Ground is vernieuwd. De zone staat in het teken van een speelplaats, maar volgens Walibi kunnen ook ouders zich hier prima vermaken, meldt het pretpark.

10 april '24 (10:36)

Toverland moet half miljoen euro coronasteun terugbetalen

Attractiepark Toverland heeft teveel coronasteun gekregen. Het attractiepark in Sevenum moet een half miljoen euro terugbetalen. Dat blijkt uit een overzicht van de NOW-subsidie, meldt 1Limburg.

09 april '24 (10:08)

Familiepark Drievliet in handen van internationale groep

Sinds dit seizoen is het attractiepark Drievliet geen familiebedrijf meer. Het Franse Groupe Looping, met bijna twintig parken in Europa, heeft het park overgenomen. Mensen in Den Haag hoeven volgens pretparkexpert Wessel Wit van Looopings niet bang te zijn dat het een soort tweede Efteling of Disneyland wordt, meldt Omroep West.

08 april '24 (12:20)

Dit veranderde er eerder in de Efteling voor de borstvergroting van Doornroosje

Het was écht de bedoeling van de Efteling om Doornroosje een borstvergroting te geven. Dat en een aantal andere aanpassingen aan het sprookje moeten ervoor zorgen dat deze beter past bij het oorspronkelijke ontwerp van Anton Pieck. Maar desondanks deze verklaring van het park speculeren Eftelingbezoekers op sociale media dat zij gewoon graag mee willen gaan met de tijd. Dat er aanpassingen worden gemaakt aan attracties is overigens niet voor het eerst, meldt Omroep Brabant.

05 april '24 (11:48)

Efteling niet blij met uitlekken foto's interieur Danse Macabre, maar is wel ‘mooie teaser’

Het is al iets duidelijker geworden hoe de binnenkant van de nieuwe attractie Danse Macabre in de Efteling eruit gaat zien. Foto’s van het interieur van de darkride lekten uit. Daar stond de Efteling niet op te wachten. Zij wilden het niet op deze manier naar buiten brengen, meldt Brabants Dagblad.

05 april '24 (11:07)

Prinses Margriet opent nieuwe tentoonstelling Kasteel Ammersoyen

Prinses Margriet heeft op 4 april de nieuwe publiekspresentatie op het middeleeuwse Kasteel Ammersoyen geopend. Zij verbrak het zegel van de deur naar de restanten van de kapel van het kasteel als symbolische opening. Met deze publiekspresentatie wordt de bekende maar vooral ook minder bekende kant van de middeleeuwen laten zien. Na jaren van voorbereiding is het eindelijk klaar om bezocht te worden door publiek, meldt Kasteel Ammersoyen.

05 april '24 (10:05)

Subsidie voor voedselpark in Gelderland van de baan

Een domper voor de ondernemer die een groot voedselpark in Gelderland wilde bouwen. Vorig jaar had een meerderheid van de Provinciale Staten zich al tegen het verstrekken van een subsidie voor het World Food Center Experience uitgesproken en dit is nu definitief. Dat meldt AD.