Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

‘Kerst in de crypte’ na succes terug in KoepelKathedraal Haarlem

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Als je klaar bent om je onder te dompelen in kerstsferen, is het vanaf 10 december aanstaande hoog tijd om naar de KoepelKathedraal in Haarlem te komen. Hier wordt de ondergrondse crypte voor de derde keer omgetoverd tot een waar kerstdorp tijdens het evenement Kerst in de crypte. Een evenement dat op basis van de huidige corona-maatregelen door kan gaan. Tijdens de eerste editie van Kerst in de crypte trok het evenement ruim 7.000 bezoekers in drie weken. Dit meldt DOSS Event Support.
Tijdens het evenement geniet je van de ruim 300 traditionele en minder-traditionele kerstgroepen in een prachtig aangeklede en sfeervol verlichte setting. Naast een gloednieuw Formule 1-circuit rijden er maar liefst 4 modelspoortreinen over 80 meter rails door Hollandse elfstedendorpen, Santa’s Wonderland en langs Scrooge. Ook is er een heus skidorp met skilift en piste. Bij de bar haal je een glaasje glühwein, warme chocolademelk met slagroom en een stuk verse appeltaart.
 
De eerste editie was een groot succes en voor de tweede waren al 4.000 tickets verkocht toen ‘corona’ al na twee dagen roet in het eten gooide en een sluiting onvermijdelijk was. Dit jaar kan op basis van de huidige maatregelen het kerst-evenement gewoon doorgaan.
 
Word gastvrouw of gastheer
 
Ben jij ook zo onder de indruk van de imposante KoepelKathedraal? Draag je graag iets bij aan Kerst in de crypte? Dan zoeken we jou!
 
Als vrijwilliger bij de KoepelKathedraal en Kerst in de crypte is geen dag hetzelfde. Samen met een team van vrijwilligers verzorg je de dagelijkse openstelling van openen tot sluiten. Je bent hét gezicht van de KoepelKathedraal in deze kersttijd!
 
Praktische informatie
 
Kerst in de crypte is iedere dag geopend van 10 december t/m 9 januari. Bekijk de website voor de meest actuele openingstijden.
 
Om Kerst in de crypte te bezoeken zijn een geldige corona QR-code noodzakelijk (herstel-, test- of vaccinatiebewijs) en een entreeticket. Tickets kosten voor volwassenen €7.50 (online) of €8.50 (kassa), €4.00 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen. Online transactiekosten bedragen €1.50 per bestelling.
 
Reserveer je tickets en kijk voor meer informatie op www.koepelkathedraal.nl.
 
Door: Nationale Recreatiegids
12 april '24 (10:40)

AquaZoo zoekt nog zes wasberen, een gevangen met marshmallow

Zes wasberen van dierenpark AquaZoo in Leeuwarden zijn nog steeds niet gevonden, nadat elf dieren ruim twee weken geleden uit hun gloednieuwe verblijf waren ontsnapt. Het dierenpark doet er alles aan om de ontsnapte wasberen te lokken. Zo is één dier gevangen toen hij de verleiding van marshmallows en kersensiroop niet kon weerstaan, zegt Jeroen Loomeijer, directeur van AquaZoo.

12 april '24 ( 9:55)

Efteling-operator moet baan terugkrijgen van rechter

Een medewerker van de Efteling die zijn baan als operator bij Baron 1898 was verloren, moet deze van de rechter terugkrijgen. De medewerker had zijn oud-collega’s de attractie aan laten zetten. Daar was de Efteling niet van gediend en degradeerde de functie van de werknemers. Maar dat is tegen de regels van het pretpark in Kaatsheuvel, meldt Brabants Dagblad.

11 april '24 (10:48)

Vale gierkuiken geboren in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is een vale gierkuiken geboren. Hiermee staat het aantal vale gieren in verblijf het Snavelrijk op tien. Volgens de dierentuin draagt deze gierenpopulatie bij aan het behoud van deze gierensoort. In de jaren tachtig waren deze vogels namelijk bijna uitgestorven door stroperijen, vergiftigde karkassen en hoogspanningskabels. Dit meldt DierenPark Amersfoort.

10 april '24 (14:15)

Nieuw seizoen in Walibi Holland van start met vernieuwde Zone Play Ground

Attractiepark Walibi Holland heeft de deuren weer geopend voor bezoekers. Mensen die al naar het pretpark zijn geweest sinds de opening van het nieuwe seizoen hebben het misschien al gezien: de Zone Play Ground is vernieuwd. De zone staat in het teken van een speelplaats, maar volgens Walibi kunnen ook ouders zich hier prima vermaken, meldt het pretpark.

10 april '24 (10:36)

Toverland moet half miljoen euro coronasteun terugbetalen

Attractiepark Toverland heeft teveel coronasteun gekregen. Het attractiepark in Sevenum moet een half miljoen euro terugbetalen. Dat blijkt uit een overzicht van de NOW-subsidie, meldt 1Limburg.

09 april '24 (10:08)

Familiepark Drievliet in handen van internationale groep

Sinds dit seizoen is het attractiepark Drievliet geen familiebedrijf meer. Het Franse Groupe Looping, met bijna twintig parken in Europa, heeft het park overgenomen. Mensen in Den Haag hoeven volgens pretparkexpert Wessel Wit van Looopings niet bang te zijn dat het een soort tweede Efteling of Disneyland wordt, meldt Omroep West.

08 april '24 (12:20)

Dit veranderde er eerder in de Efteling voor de borstvergroting van Doornroosje

Het was écht de bedoeling van de Efteling om Doornroosje een borstvergroting te geven. Dat en een aantal andere aanpassingen aan het sprookje moeten ervoor zorgen dat deze beter past bij het oorspronkelijke ontwerp van Anton Pieck. Maar desondanks deze verklaring van het park speculeren Eftelingbezoekers op sociale media dat zij gewoon graag mee willen gaan met de tijd. Dat er aanpassingen worden gemaakt aan attracties is overigens niet voor het eerst, meldt Omroep Brabant.

05 april '24 (11:48)

Efteling niet blij met uitlekken foto's interieur Danse Macabre, maar is wel ‘mooie teaser’

Het is al iets duidelijker geworden hoe de binnenkant van de nieuwe attractie Danse Macabre in de Efteling eruit gaat zien. Foto’s van het interieur van de darkride lekten uit. Daar stond de Efteling niet op te wachten. Zij wilden het niet op deze manier naar buiten brengen, meldt Brabants Dagblad.

05 april '24 (11:07)

Prinses Margriet opent nieuwe tentoonstelling Kasteel Ammersoyen

Prinses Margriet heeft op 4 april de nieuwe publiekspresentatie op het middeleeuwse Kasteel Ammersoyen geopend. Zij verbrak het zegel van de deur naar de restanten van de kapel van het kasteel als symbolische opening. Met deze publiekspresentatie wordt de bekende maar vooral ook minder bekende kant van de middeleeuwen laten zien. Na jaren van voorbereiding is het eindelijk klaar om bezocht te worden door publiek, meldt Kasteel Ammersoyen.

05 april '24 (10:05)

Subsidie voor voedselpark in Gelderland van de baan

Een domper voor de ondernemer die een groot voedselpark in Gelderland wilde bouwen. Vorig jaar had een meerderheid van de Provinciale Staten zich al tegen het verstrekken van een subsidie voor het World Food Center Experience uitgesproken en dit is nu definitief. Dat meldt AD.