Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe Krajicek Playground in Utrecht geopend

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Playground De Weide Wereld aan de Teunisbloemlaan is de eerste Playground in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Het ligt op een mooie plek in de wijk naast het buurtcentrum en de Brede School Vleuterweide. Dit meldt de Krajicek Foundation.
Met de komst van de Playground wil de gemeente een extra impuls geven aan de buurtbetrokkenheid. Naast de professionele begeleiding door SportUtrecht, DOCK en JoU motiveert de Krajicek Foundation jongeren uit de buurt om zelf sport- en spelactiviteiten te organiseren.
 
In ruil daarvoor ontvangen Krajicek Scholarshippers, zoals deze jongeren genoemd worden, een studiebeurs en nemen zij deel aan de Krajicek Academy waarin zij hun maatschappelijke talenten verder kunnen ontwikkelen. Op Playground De Weide Wereld gaan het komende studiejaar drie Scholarshippers van start.
 

Urban Mix

 
De opening van de Playground was onderdeel van de Urban Mix activiteiten. De hele middag konden kinderen gratis meedoen aan verschillende sport- en cultuuractiviteiten, zoals bubbelvoetbal en basketbal, maar ook hiphopdans, graffiti spuiten en een heuse DJ workshop.
 
Ondanks het herfstachtige weer was de middag een groot succes en een welkome afleiding in de vakantie. De Urban Mix werd mogelijk gemaakt door de wijkpartners in Vleuterweide: de Brede School Vleuterweide, stichting DOCK, SportUtrecht, stichting JoU, SUB, Cultuur19, Klub19 en DURF.
 

Krajicek Foundation in Utrecht

 
De Weide Wereld is alweer de achtste Krajicek Playground in Utrecht. Al ruim 15 jaar hebben de gemeente Utrecht en de Krajicek Foundation een sportieve en maatschappelijk samenwerking.
 
Ook Prof. Dr. Paul Verweel van de Universiteit van Utrecht (USBO) heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de foundation. Van 2007 tot en met 2012 heeft hij onderzoek gedaan naar de betekenis van Krajicek Scholarshippers voor de buurt. Zijn conclusie: “Krajicek Scholarshippers zijn goud voor de wijk.”
 
Momenteel zijn er 10 Scholarshippers actief die er samen voor zorgen dat vele Utrechtse kinderen wekelijks gratis buiten kunnen sporten en spelen.
 
Door: Nationale Recreatiegids

 

22 april '24 (15:13)

Queen Elizabeth tijdelijk te zien in Madame Tussauds Amsterdam

Het wassen beeld van de Britse koningin Elizabeth staat in april en mei in Madame Tussauds in Amsterdam. Het beeld, dat gewoonlijk in Wenen staat, komt ter ere van haar geboortedag en Koningsdag naar Nederland.

22 april '24 (11:19)

Ook de stoomtrein in de Efteling gaat met de tijd mee

Het tijdperk van de tuffende stoomlocomotief in de Efteling is voorbij. Ook deze attractie in het pretpark in Kaatsheuvel moet met de tijd mee. Daarom besloot de Efteling om hier een elektrische trein van te maken, om de klimaatdoelen van het pretpark te halen. Dat meldt de Efteling.

22 april '24 ( 9:11)

Ouwehands Dierenpark eerste dierentuin in Nederland met koala's

Drie koala's zijn vrijdag aangekomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ze zijn vanaf donderdag te zien voor bezoekers. Het is voor het eerst dat een dierentuin in Nederland koala's heeft.

19 april '24 (12:02)

Topmodel Heidi Klum vanaf nu te zien in Madame Tussauds

Vanaf vandaag kun je in het Madame Tussauds een nieuw wassenbeeld bekijken. Het Duitse topmodel Heide Klum is nu ook als wassenbeeld te zien in Madame Tussauds. Ze staat bekend om haar werk als internationaal topmodel, uitvoerend producent en presentatrice, meldt het museum.

19 april '24 ( 9:41)

Te veel bezoekers bij Efteling: miljoenenboete hangt boven hoofd

De Raad van State moet beslissen of de Efteling een boete krijgt opgelegd. Het pretpark in Kaatsheuvel zou meer bezoekers over de vloer hebben gehad dan toegestaan. Omwonenden stellen al meerdere jaren dat de Efteling het maximumaantal bezoekers overschrijdt. Als zij gelijk krijgen, dan hangt er een flinke boete boven het hoofd van het Kaatsheuvelse attractiepark, meldt Looopings.

18 april '24 (10:33)

Veel bijzondere gasten op het eerste Aardbewoners Festival van ARTIS

Wil je weten wat onder meer André Kuipers, Máty;as Bittenbinder en Diederik Gommers eraan doen om de aarde leefbaar door te geven? Kom dan van 15 tot en met 23 juni naar ARTIS. De dierentuin organiseert voor het eerst het Aardbewoners Festival voor kinderen en volwassenen die in verbinding willen komen met de natuur. Bezoekers ervaren tijdens het festival hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Dit meldt ARTIS. 

17 april '24 (12:40)

Restaurant en attractiepark moeten geschil uitvechten bij rechter, niet bij gemeente

De onenigheid tussen Boscafé Het Maasdal en attractiepark Mind Mystery moet via de rechter worden opgelost en niet via de gemeente. De gemeente Horst aan de Maas heeft aangegeven dat zij zich niet gaan bemoeien met het geschil, meldt de Limburger.

16 april '24 (12:54)

GaiaZOO verwelkomt pasgeboren gorilla

Leuk nieuwtje vanuit GaiaZOO. Daar is namelijk een zilverrug gorilla geboren. Volgens een verzorger van de dierentuin maakt de gorilla het goed, meldt 1Limburg.

15 april '24 (11:42)

Wijziging in jaarkaarten Efteling: Classic, Plus en Premium-abonnementen

De Efteling hanteert vanaf juni een nieuw systeem voor de jaarabonnementen. Zo heeft het pretpark besloten om de bezoekers meer flexibiliteit te bieden in het afsluiten van een abonnement. Bezoekers kunnen nu kiezen tussen een Classic, Plus en Premium-abonnement. De prijzen hiervan variëren tussen 225 en 390 euro per jaar, meldt de Efteling.

15 april '24 (11:15)

Bij attractiepark DippieDoe komen de snacks naar jou toe

Wie naar het attractiepark DippieDoe gaat zal daar een unieke snackautomaat tegenkomen. Die staat namelijk niet op één plek, zoals je normaal gesproken van een snackautomaat verwacht. Die in het attractiepark in Best rijdt namelijk rondjes door het park. Hiermee is DippieDoe het eerste pretpark met een zelfrijdende snackautomaat, meldt het pretpark.