Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ouwehands trapt proefopening voor dierentuinen af

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Ouwehands Dierenpark in Rhenen is volgende week woensdag de eerste dierentuin in Nederland die op proef de poorten weer mag openen. Ouwehands, Artis, Blijdorp en GaiaZoo in Kerkrade doen mee met het programma Testen voor toegang, waarbij bezoekers zich verplicht moeten laten testen op een coronabesmetting om toegang te krijgen. Deze hele maand gaan tal van attracties, theaters, musea en podia op proef open.

Ouwehands start donderdagmiddag met de kaartverkoop voor 14, 15, 17 en 18 april. Het park kan per dag 2000 bezoekers ontvangen binnen de coronaregels. Bezoekers moeten een tijdslot reserveren. "De mensen staan te trappelen om te komen. Sinds bekend is dat we op proef opengaan staat de telefoon roodgloeiend en stroomt de mailbox over", aldus dierentuindirecteur Robin de Lange. De Lange hoopt overigens dat dierentuinen als attractie in de buitenlucht zo snel mogelijk weer helemaal kunnen openen.

Artis begint maandagochtend met de kaartverkoop voor het weekend van 16, 17 en 18 april, als de poorten op proef opengaan. Dagelijks mogen er 5000 bezoekers naar de dierentuin. Blijdorp in Rotterdam opent op dezelfde dagen en kan dan 4000 mensen ontvangen. GaiaZoo in Kerkrade gaat op 19 en 20 april open voor maximaal 2000 gasten per dag.

Artis treft nu alle voorbereidingen die nodig zijn voor de driedaagse opening. De dierentuin heeft veel last van de financiële gevolgen van de coronacrisis door de langdurige sluiting. Met de landelijke steuncampagne #vergeetARTISniet, die eind januari begon, werd eerder ruim 1,3 miljoen euro opgehaald. Daarmee is het dierenpark nog niet uit de financiële zorgen. Artis verwacht de komende jaren een tekort van 21 miljoen euro.

Door: ANP

19 juni '24 (10:32)

Kermis Lelystad gaat niet door: vergunningaanvraag ‘niet realistisch’

Voor het tweede jaar op rij gaat de kermis op De Meent in Lelystad niet door. De vergunning die werd ingediend bleek ‘niet realistisch’, aldus de gemeente. Wat er dan precies niet realistisch was aan de aanvraag, dat wil de gemeente niet kwijt, meldt Omroep Flevoland.

19 juni '24 ( 9:43)

Attractie in Oud Valkeveen blijft steken: inzittenden half uur vast

Het zal een spannend half uur zijn geweest voor een aantal kinderen die dinsdag in attractiepark Oud-Valkeveen in Naarden waren. Toen zij samen met een ouder in de vrije val-attractie gingen voor een duikvlucht bleef de attractie steken. De inzittenden hebben een half uur vastgezeten, tot zij met een hoogwerker uit de attractie werden bevrijd, meldt NH Nieuws.

18 juni '24 (12:02)

Zwemkasteel Nienoord weer geopend

Na een periode van verbouwing en verduurzaming is het zwembad op Landgoed Nienoord, het Zwemkasteel, weer geopend. Vandaag starten de zwemleskinderen weer met hun zwemlessen bij Zwemkasteel Nienoord in Leek, meldt Landgoed Nienoord.

17 juni '24 (13:17)

Kan een nieuwe locatie de kermis in Nibbixwoud redden?

Een aantal jaren geleden stopte de kermis in Nibbixwoud vanwege tegenvallende bezoekerscijfers. De mogelijke oorzaak daarvan was de locatie op het parkeerterrein van sportcomplex De Dres. Daarom heeft de kermisorganisatie hernieuwde hoop, met een kermis op een nieuwe locatie, in het hart van Nibbixwoud, meldt NH Nieuws.

14 juni '24 (14:44)

Gemeente verjaagt hangjongeren met muziek van Efteling

Een parkeergarage in de gemeente Deurne werd voor lange tijd geteisterd door hangjongeren. Daar heeft het gemeentebestuur iets op gevonden: de muziek van Carnaval Festival uit de Efteling, meldt Looopings.

13 juni '24 (13:02)

Bouw Efteling Grand Hotel loopt geen vertraging op na brand

Donderdagmorgen brak er even brand uit in het Efteling Grand Hotel dat in aanbouw is. Isolatiemateriaal in een spouwmuur begon te smeulen. Er kwam veel rook vrij, maar er waren geen zichtbare vlammen. Bouwlieden wisten de situatie met een brandblusser onder controle te houden, maar desondanks kwam de brandweer snel ter plekke. Een ambulance controleerde of medewerkers die rook hadden ingeademd naar het ziekenhuis moesten. Dit meldt BN de Stem. 

12 juni '24 (15:29)

Diergaarde Blijdorp doet wegwerpbekers in de ban

Vanaf halverwege juni gaat Diergaarde Blijdorp in Rotterdam geen wegwerpbekers meer gebruiken op de to go locaties. Alle warme en koude dranken worden vanaf dan geserveerd in statiegeldbekers, die je na gebruik kunt inleveren bij speciale machines, meldt Havenloods.

11 juni '24 (10:45)

Efteling komt in de buurt van maximumaantal bezoekers

Dat de Efteling het populairste attractiepark in Nederland is, dat is al langer bekend. Maar inmiddels is het pretpark in Kaatsheuvel zó druk, dat het de grens van het maximum aantal toegestane bezoekers bereikt. Het park heeft een vergunning om jaarlijks maximaal 5 miljoen bezoekers te verwelkomen. Vorig jaar werd dit bijna bereikt: er werden in 2023 4,9 miljoen bewegingen naar het pretpark geregistreerd, meldt Looopings op basis van het jaarverslag 2023 van de Efteling. 

11 juni '24 ( 9:25)

Duidelijke verschillen tussen klanttevredenheid dagattracties

De verschillen tussen de klanttevredenheid van de grootste attractieparken, dierentuinen en aquaria in Nederland zijn duidelijk zichtbaar. Zo scoren Toverland en Hoenderdaell de hoogte waardering. SEA Life en Dolfinarium scoren het laagst. Bezoekers van attractieparken zijn over het algemeen meer tevreden dan bezoekers van dierentuinen en aquaria. Dat blijkt uit de Nationale Benchmark Attractieparken en Dierentuinen, een onderzoek van Multiscope. 

10 juni '24 (10:43)

GroenLinks Haarlem geïnspireerd door groen Frans pretpark

Raadslid Melissa Oosterbroek van de gemeente Haarlem was onlangs in Frankrijk, waar zij het ecologische pretpark Terra Botanica bezocht. Dit groene pretpark was inspiratie voor haar om een voorstel in te dienen een soortgelijk pretpark in Haarlem te bouwen. Als het aan haar ligt is dit concept inspiratie voor Spaarnwoude Park, meldt Haarlems Dagblad.