Normal_rss_entry-304740

De inschrijving gaat woensdag open voor het corona-onderzoek dat in vijf Utrechtse kroegen wordt gedaan. Gasten kunnen zich aanmelden om een tijdslot te krijgen om van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 april naar het café te mogen. Tijdens de proef bekijkt TNO hoe de bezoekers en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Een negatief coronatestbewijs is een vereiste om binnen te komen.

De praktijktest wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de gemeente Utrecht, Koninklijke Horeca Nederland (KHN), de Horeca Alliantie en TNO. Met de proef wordt informatie verzameld die kan helpen om de horeca te heropenen. De uitkomst is daarvoor geen voorwaarde, maar is alleen ondersteunend bedoeld.

KHN pleit al maanden voor heropening van de horeca, waar veel bedrijven het water aan de lippen staat. De organisatie reageerde afgelopen weekend dankbaar op de oproep van de burgemeesters van de grote steden om de terrassen weer te openen, zodat er minder chaotische situaties ontstaan in parken waar het vaak te druk is. Volgens KHN kan de horeca op een veilige manier weer open, ook binnen.

Door: ANP