Normal_rss_entry-296530

Voor zijn dood liep André Hazes met het plan rond een kroeg te kopen. Daarvan wilde hij een Hazes-café maken, vertelt zijn weduwe Rachel dinsdag in het AD.

Bijna zeventien jaar na het overlijden van haar man is Rachel bezig dat plan alsnog uit te laten komen. "We zijn bezig met het opzetten van een museum in een kroeg in Amsterdam", vertelt ze. "We gaan van alles laten zien. Zijn leren jas, zijn rijmwoordenboekje, zijn songteksten, zijn trouwpak. We hebben alles nog van hem, veilig opgeborgen in een kluis."

Rachel is momenteel bezig met de voorbereidingen voor online meezingfeest Een Rondje Hazes op 27 februari. Ze zegt sowieso nog een dagtaak te hebben aan het managen van de erfenis van André. "Ik heb te maken met portretrecht, merkenrecht, intellectueel eigendomsrecht, al dat soort zaken. Dat doe ik met liefde, maar het is een behoorlijke klus. Diep in mijn hart had ik die klus liever niet gehad. Ik ben er elke dag mee bezig. Als iemand zo aanwezig blijft, is het moeilijk om te rouwen."

Door: ANP