Reisbureau speelt in op succes Finkers-komedie Sint-Hildegard

Het Twentse bureau Terbeek Reizen uit Tubbergen is ingesprongen op het succes van de Herman Finkers-komedie De Beentjes van Sint-Hildegard. Het bedrijf biedt vierdaagse busreizen aan naar de Duitse wijnstad Rüdesheim en de bedevaartskerk Sint-Hildegard, die een belangrijke rol in de bioscoophit speelt.

Busreis naar Rüdesheim en Sint-Hildegard

In de advertentie die het bedrijf online heeft geplaatst, wordt veelvuldig naar de film verwezen. "Beleef de hoogtepunten van de huwelijksreis van opa Arend en oma Sinie, personages uit de populaire film", aldus Terbeek. De reis is volledig coronaproof, beklemtoont het reisbureau.

Regisseur Johan Nijenhuis en cabaretier Herman Finkers, die de hoofdrol speelt in de film, laten donderdag in een reactie weten het initiatief "prachtig te vinden".

Bioscoophit De Beentjes van Sint-Hildegard

De Beentjes van Sint-Hildegard vertelt over een Twents echtpaar dat na 35 jaar huwelijk de balans opmaakt en zich afvraagt of ze allebei wel echt gelukkig zijn. De hoofdrollen worden gespeeld door Finkers en Johanna ter Steege. De Twentse komiek schreef ook het scenario voor de film.

De komedie was zowel vóór als ná de coronacrisis een grote hit in de bioscopen en trok meer dan 600.000 bezoekers. De film is nog steeds te zien en zal vanaf eind september via streamingdiensten thuis te kijken zijn. Nijenhuis en Finkers sluiten niet uit in de toekomst nog een speelfilm te gaan ontwikkelen.

Door: ANP