Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

A’DAM Toren organiseert precies 51 jaar na Woodstock het Flower Tower-festival

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
In het weekend van 15 en 16 augustus 1969 vond misschien wel het meest legendarische festival ooit plaats: Woodstock. En dat in tijden van een wereldwijde grieppandemie. Dit iconische festival was de inspiratie voor het nieuwe onlinefestival Flower Tower, in precies hetzelfde weekend, maar dan 51 jaar later. Onder meer Alain Clark, Gerson Main en The Flexican komen optreden. Dit meldt A’DAM Toren.
De top van de Nederlandse industrie komt na lange tijd weer samen om een liefdevol muzikaal virus van hoop, verbinding en empowerment te verspreiden, met liveoptredens en inspirerende interviews. De A’DAM Toren zal in het weekend midden-augustus functioneren als krachtige zendmast en net als 51 jaar geleden is het vrij toegankelijk voor iedereen. ‘Bezoekers’ kijken thuis kosteloos mee via de livestream. 
 

Programma Flower Tower

 
Op 15 en 16 augustus komen Nederlandse topartiesten eindelijk weer samen om muzikale magie te maken. Na een periode van lege podia, stille speakers en afgelaste festivals fleurt Flower Tower de muziekindustrie weer op. Vele muzikanten uit de verschillende genres die ons land rijk is, zoals onder andere Alain Clark, Gerson Main, The Flexican, Pablo van de Poel (DeWolff), Steve Rachmad, Lucas Hamming, 45ACIDBABIES en Pink Oculus, staan te popelen om het podium weer te betreden. Giel Beelen is gedurende het weekend als presentator de verbindende factor van het programma. Naast liveoptredens en elektronische muzieksets gaan verschillende artiesten en gasten zoals hoogleraren en artsen met Giel of met elkaar het gesprek aan, over de diepgaande invloed van de pandemie en relevante thema’s als gezondheid, vrijheid en vernieuwende ideeën voor een betere wereld. 
 

Flower Tower-livestream

 
Zowel de optredens als de open gesprekken worden uitgezonden via de livestream op de website. Een muzikale openingsceremonie geeft op zaterdag 15 augustus om 15.00 uur het startsein. Het programma is daarna van 17.00 uur tot 5.00 uur gevuld met livemuziek en dance. Nu het nachtleven stilligt zorgt Flower Tower ervoor dat je met de fijnste dj’s tot in de late uurtjes kunt clubben in je eigen woonkamer. Op zondag 16 augustus slapen we uit en wordt de livestream om 13.00 uur hervat.
 
Flower Tower is een non-profit initiatief dat volledig mogelijk wordt gemaakt door de artiesten en partners. Kijkers van de livestream kunnen een vrijblijvende donatie doen om de muzieksector te steunen in deze pittige tijden. Alle opbrengsten worden verzameld en eerlijk onder de muzikanten verdeeld.
 
Voor meer informatie en natuurlijk de livestream op 15 en 16 augustus, zie flowertower.love.
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.

17 april '24 (10:25)

Extra concert van Froukje in AFAS Live

Froukje geeft komend najaar een derde concert in AFAS Live in Amsterdam. De extra show is op 22 november, maakt concertorganisator MOJO woensdag bekend.

16 april '24 (12:17)

Racoon in het najaar opnieuw op clubtour

Racoon gaat dit najaar op clubtour door Nederland. Dat maakt de band dinsdag bekend. De tour draagt de naam It Is What It Is, net als het nieuwe album dat Racoon dit najaar uitbrengt.