Ik ben een Blijdorpert

Diergaarde Blijdorp doet een beroep op de bezoekers, Vrienden en partners om de geliefde dierentuin uit Rotterdam financieel te steunen. Hiervoor is de campagne ´Ik ben een Blijdorpert´ van start gegaan. Blijdorperts kunnen hun betrokkenheid tonen door een donatie te doen, maar ook door anderen aan te sporen om een Blijdorpert te worden. Dit meldt Diergaarde Blijdorp. 

Diergaarde Blijdorp stevent af op een recordverlies dit jaar. “We hebben een heel groot gat te dichten, niet van tonnen, maar van miljoenen. De sluiting, vanaf 16 maart, om de verspreiding van het Coronavirus te stoppen en de gefaseerde en beperkte heropening vanaf 20 mei hebben een groot gat geslagen in onze begroting”, zegt Blijdorp directeur Erik Zevenbergen, “We zetten alle zeilen bij, maar nu is het punt gekomen dat we het echt niet meer alleen aan kunnen. Daarom vragen we iedereen die de Diergaarde een warm hart toedraagt: Help mee, steun onze dierentuin en draag trots uit ‘Ik ben een Blijdorpert!’”
 

Diergaarde nog lang niet in normale doen

 
De afgelopen maanden was de Diergaarde eerst geheel gesloten en daarna beperkt geopend, terwijl de kosten van de zorg voor de unieke planten en dieren in de monumentale dierentuin gewoon doorgingen. Ondanks de heropening op 20 mei, verricht door burgemeester Aboutaleb, is de dierentuin nog lang niet terug in haar normale doen. Het aantal bezoekers bedraagt maximaal 40 procent van onze normale capaciteit. 
 

Masterplan 2030 ‘Natuurlijk in Blijdorp’

 
Vlak voor de start van de crisis, op 8 maart van dit jaar, kondigde Diergaarde Blijdorp nog ambitieuze plannen aan voor de periode tot 2030. Natuurbehoud staat daarin centraal. Zo ook de restauratie van de laatste zes van de 21 unieke rijksmonumenten. Een investering van 100 miljoen over een periode van 10 jaar is nodig om de ambities te realiseren. “Het Masterplan blijft onze leidraad naar de toekomst. Daar staan we nog volledig achter, maar het vergt wel creativiteit en veel steun van buitenaf om weer terug op het pad richting 2030 te komen. Diergaarde Blijdorp had een gezonde bedrijfsvoering en ik ga er vanuit dat we ook hier weer bovenop komen. We zijn een Rotterdamse ontmoetingsplaats en een groene oase in een wereldstad. Een plek waar menigeen leert houden van de natuur en waar vanuit belangrijke programma’s worden geïnitieerd en volbracht om unieke dieren en planten te behouden.”
 
Wil je ook laten zien dat je je een Blijdorpert voelt? Ga dan naar diergaardeblijdorp.nl/Blijdorpert/
 
Door: Nationale Recreatiegids