Zomerconcerten Paleis op de Dam

Op het carillon van het Koninklijk Paleis Amsterdam worden komende weken vier bijzondere themaconcerten gegeven. Vooraf kan er gestemd worden over de nummers. De favoriete top-10 van de stemmers wordt vervolgens gespeeld. Naast bekende Amsterdamse klassiekers zijn er ook veel Beatlesnummers te kiezen. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Op zondag 19 juli staat Geef mij maar Amsterdam! op het programma. De concerten zijn te beluisteren op de Dam en in de wijde omgeving daarvan, met inachtneming van de geldende maatregelen wat betreft het coronavirus.
 

Eeuwenlange traditie

 
In 1664 werd het carillon geïnstalleerd in het nieuw gebouwde stadhuis van Amsterdam. Met dit stadsinstrument werden concerten gegeven voor alle Amsterdammers, een traditie die nog altijd voortduurt. De komende maanden blijven veel Amsterdammers in de stad. Het Paleis hoopt met deze concerten iets moois toe te voegen aan uw zomerdagen.
 
De concerten vinden plaats op zondag tussen 12.00 en 13.00 uur en hebben de volgende thema’s:
 
Zondag 19 juli: Geef mij maar Amsterdam!
Zondag 2 augustus: Love me tender
Zondag 16 augustus: Tussen hemel en aarde
Zondag 30 augustus: Heldhaftig, vastberaden, barmhartig
 
Stemmen voor het eerste concert Geef mij maar Amsterdam! kan vanaf nu via paleisamsterdam.nl/zomerconcerten. Tien dagen voor aanvang kondigt de gemeente Amsterdam en het Koninklijk Paleis de nieuwe serie nummers aan, via website en social media. Voor alle komende thema's kan steeds opnieuw gestemd worden.
 
Door: Nationale Recreatiegids