Aflsuitdijk Wadden Center

De deuren van het bezoekerscentrum Afsluitdijk Wadden Center (AWC) in Kornwerderzand gaan woensdag 15 juli weer open voor publiek. De provincie Friesland, verhuurder van het centrum, is daar blij mee, zo meldt de provincie op haar website.

 

De impact van de maatregelen als gevolg van de corona-crisis is groot voor het AWC. Een gevolg is dat het centrum minder bezoekers kan ontvangen dan onder normale omstandigheden mogelijk is. Beleefcentrum De Nieuwe Afsluitdijk VOF, de exploitant van het AWC, heeft de consequenties voor de bedrijfsvoering voorgelegd aan de provincie. Beide partijen zijn daarover in gesprek gegaan.
 

‘Afsluitdijk Wadden Center is belangrijke attractie voor Fryslân’

 
Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder is blij dat het AWC weer open gaat: “Het móét ook gewoon open zijn. Het AWC is een mooie en belangrijke attractie in Fryslân die, zo is de eerste jaren gebleken, veel bezoekers trekt. En uiteraard behoort dit beleefcentrum er dan ook ‘kreas’ bij te staan.’’
 

Niet stilgezeten

 
Ook exploitanten Theo op de Hoek en Anneke Leemburg zijn tevreden. “Na maanden kunnen we eindelijk weer ondernemen. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. We hebben de expositie verbeterd en de horeca coronaproof gemaakt. De komende dagen zullen we het gebouw gereedmaken voor de opening.”
 
Voor meer informatie, zie de website van het Afsluitdijk Wadden Center
 
Door: Nationale Recreatiegids