Manifestatie kermisexploitanten Malieveld

Kermisexploitanten demonstreren vandaag vanaf 11.00 uur op het Malieveld in Den Haag. Ze zijn het er niet mee eens dat kermissen tot tenminste 1 september verboden zijn wegens het coronavirus. Woensdag lieten ze weten zich niet te gaan houden aan een voorwaarde rond de manifestatie die de gemeente Den Haag stelde, namelijk het aantal kermisvoertuigen op het Malieveld.

De gemeente wil maximaal tien kermisvoertuigen toestaan en dat andere voertuigen geparkeerd worden bij het ADO stadion. Maar de betogers willen er met 150 wagens en attracties heen. De exploitanten zeggen vast te houden aan de eigen plannen. De gemeente heeft al gezegd dat gehandhaafd zal worden op het schenden van de voorwaarden.

Kermisexploitanten in actie

Volgens de kermisexploitanten is het heel goed mogelijk om 150 voertuigen neer te zetten op de verharde Boorlaan, vlakbij het Malieveld. Een woordvoerster verwacht dat zo'n vijfhonderd mensen meedoen aan de betoging. De kermisbranche voert deze week actie om het kabinet en de Tweede Kamer te overtuigen van de noodzaak dat ze zo snel mogelijk weer kan gaan draaien. Dinsdag overhandigden vijftig echtgenotes van kermisexploitanten al een open brief op het Binnenhof.

Eerder dit jaar leidden boerenprotesten tot files op toegangswegen naar Den Haag en verkeersopstoppingen in de hofstad.

Door: ANP

 

Lees ook: Kermisvrouwen demonstreren op binnenhof: ‘Sta kermissen snel weer toe’