Normal_madurodam

Op maandag 18 mei ging Madurodam weer open voor publiek én presenteerde het attractiepark The Flying Dutchman. Een levensgroot KLM-vliegtuig dat vernoemd is naar de eerste President-Directeur van de vliegmaatschappij Albert Plesman. KLM en Plesman hebben een flinke vinger in de pap gehad bij de oprichting van Madurodam in 1952. Naar verwachting wordt de attractie eind juni officieel geopend. Dit meldt Madurodam. 

Meer dan 30 jaar was Plesman topman bij KLM. Volgens Madurodam was hij niet alleen fan van de luchtvaart, maar was de oud-directeur ook een idealist en inspirator voor velen. Het attractiepark noemt Plesman een pionier en daarom is er een replica van zijn standbeeld dat bij het voormalig hoofdkantoor van KLM staat bij de wachtrij van The Flying Dutchman geplaatst.

Nederlandse pioniers in de schijnwerpers 

De nieuwe attractie in het gezinspark laat niet alleen zien wat Plesman voor Nederland deed, maar laat andere pioniers zien, zoals Escher, Mondriaan en Nederlandse DJ’s die internationaal floreren.

Momenteel wordt hard gewerkt aan de programmering van de show en moet het interieur gereed gemaakt worden voor bezoekers. Eind juni verwacht het park alle voorbereidingen te hebben getroffen voor een officiële opening.

Reserveren Madurodam

Net als vele andere attractieparken, opende Madurodam deze week weer haar deuren. Dagelijks is een maximaal aantal gasten toegestaan in het park. Reserveren is wegens corona verplicht en dankzij de oranje en magenta gekleurde harten kunnen bezoekers goed afstand van elkaar houden.

Door: Nationale Recreatiegids