Heropening Ouwehands

Ouwehands Dierenpark gaat op maandag 18 mei weer open. In overleg met de veiligheidsregio en de gemeente Rhenen mag de dierentuin toewerken naar een gefaseerde heropening. Het park wordt zo ingericht dat de gasten overal voldoende afstand van elkaar kunnen houden en de regels van het RIVM nageleefd kunnen worden.

In Ouwehands werd begin mei een jonge reuzenpanda geboren. Kersverse moeder Wu Wen en haar kleine verblijven voorlopig nog achter de schermen in hun kraamhol in Pandasia. Gasten kunnen in het park via een livestream toch in het kraamhol kijken.

Try-outdagen

In de aanloop naar 18 mei zullen er een aantal try-outdagen voor kleine groepen gasten georganiseerd worden om het veiligheidsprotocol verder aan te scherpen voor de heropening. De verkoop van tickets begint vanaf 14 mei online. Er zal een maximum aantal gasten per dag toegelaten worden en om de aankomst van de gasten te spreiden kan men kiezen uit een aantal tijdvakken.

Efteling

Diverse attractieparken en dierentuinen kondigden eerder al aan weer open te willen. Op 20 mei opent bijvoorbeeld de Efteling weer de deuren.

Door: ANP