Glasattractie: kristalmaker Royal Leerdam sluit vestiging in Leerdam

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Kristalmaker Royal Leerdam Crystal verdwijnt uit Leerdam. Eigenaar Royal Delft ziet zich mede door de coronacrisis genoodzaakt om de vestiging in die stad te sluiten.

Onlangs had de onderneming, bekend van Delfts blauw-porselein, al aangekondigd de productie van kristallen gebruiks- en siervoorwerpen van Leerdam naar Delft te verplaatsen. In het aangekochte bedrijfspand in Leerdam zou een winkel van Royal Leerdam Crystal worden gevestigd.

"Gezien de zwakke financiƫle positie van Royal Leerdam Crystal en de sombere financiƫle vooruitzichten die nog eens versterkt worden door de uitbraak van het coronavirus, zien wij ons helaas genoodzaakt de activiteit in Leerdam te sluiten", meldt de onderneming nu. Voor het personeel op de locatie wordt ontslag aangevraagd.

Glasattractie

De locatie in Leerdam is onder meer bekend van de rondleidingen en de glasblaasdemonstraties die er worden gegeven. Of deze activiteiten ook naar Delfzijl worden verplaatst is niet bekend. Het bedrijf was vanochtend niet direct bereikbaar voor commentaar.

Door: ANP