Anne Frank Huis corona

Het paasweekend is traditiegetrouw de aftrap van het attractieseizoen, maar door toedoen van het coronavirus is dat nu niet aan de orde. Welke attracties hadden we het liefst bezocht met Pasen? De Efteling, Diergaarde Blijdorp, het Rijksmuseum en het Anna Frankhuis, zo blijk uit de zesde editie van het Dagattracties Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. 

Het onderzoeksbureau uit Amsterdam ondervroeg voor het Dagattracties Merkenonderzoek 2020 zestienhonderd respondenten. En dat levert nu een beeld op van de meest geliefde attracties van ons land, en daarmee ook: van de attracties die het meest worden gemist.
 

Dierentuinen domineren het verlanglijstje van ontspannende dagattracties

 
Maar liefst zeven dierentuinen staan in de top 10 van ontspannende dagattracties die de Nederlander het komende Paasweekend het meest gaat missen. Van deze zeven staat Diergaarde Blijdorp het hoogst op het lijstje. En ondanks veel negatief nieuws over de inhoud en resultaten van Wildlands in Emmen, zijn nog steeds veel mensen nieuwsgierig naar dit in 2016 geopende park. Ten opzichte van de vorige meting van 2018 is vooral Apenheul fors in aantrekkingskracht gegroeid. Twee jaar geleden stond het Apeldoornse park nog negende op de verlanglijst van te bezoeken attracties en nu is dit plaats vijf.
 

En dit is de top 10 van pretparken en dierentuinen die we het liefst willen bezoeken:

 
 

Educatieve attracties

 
Madurodam, Het Spoorwegmuseum en NEMO gunnen we de kinderen het meest
Voor een leerzaam dagje uit zou men het liefst komend weekend naar Amsterdam gaan, voor het Rijksmuseum of anders het Anne Frank Huis. In een gezelschap met kleine kinderen zou de keuze anders worden. Madurodam, Het Spoorwegmuseum en NEMO worden als meest kindvriendelijk gezien onder de leerzame uitstapjes.
 

Top 10 van leerzame attracties die we het liefst willen bezoeken:

 
10. CORPUS
 
Door: Nationale Recreatiegids