Binnentip van de Dag

Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag eentje uit Parijs: de balkonquiz.

Eerder hadden we het al over de pubquiz die je tegenwoordig ook vanuit huis kan doen, maar in Parijs hebben ze nu een nieuwe variant geïntroduceerd: Questions pour un Balcon. Ofwel: de balkonquiz. Toepasbaar voor iedereen die in een straat woont met balkons. 
 

Questions pour un Balcon

 
Het initiatief is afkomstig van de Franse acteur Noam Cartozo, die de quiz iedere avond om 20.00 uur presenteert vanaf zijn balkon in Parijs. De straat waar hij woont, achter Place de la Bastille, is hierbij opgedeeld in twee teams: zij die op even nummers wonen zitten in het ene team, zij die op oneven nummers wonen in het andere. Ondertussen is quiz ook live te volgen via internet: inmiddels doen dagelijks twee miljoen Fransen mee. Benieuwd hoe dat er aan toe gaat? Dat zie je hier. Meedoen kan natuurlijk ook (goed voor je Frans!), óf uiteraard eentje zelf organiseren. Bonne chance!
 
Door: Nationale Recreatiegids