Zweefmolen Stevenskerk Nijmegen

De beroemde Nijmeegse najaarskermis krijgt een nieuwe locatie en een spectaculaire nieuwe attractie: een zweefmolen zo hoog als de Stevenskerk, de grootste kerk van de stad. Dit melden Omroep Gelderland en indebuurt Nijmegen.

De kermis, die plaatsvindt van 3 tot en met 11 oktober, wordt nu verplaatst van de Waalkade – ook bekend als de locatie van de Vierdaagsefeesten – naar de Burchtstraat in de Nijmeegse binnenstad. De gemeente doet dit op basis van de uitkomsten van een peiling die in 2019 werd gehouden onder kermisbezoekers. Daaruit kwam onder meer naar voren dat veel mensen verlangden naar een compactere kermis in het centrum van Nijmegen. 
 

Zweefmolen op duizelingwekkende hoogte

 
Met het verplaatsen van de kermis keert het evenement weer terug naar z’n roots. De Nijmeegse kermis bestaat al sinds 1273, toen de Stevenskerk op de Grote Markt werd ingewijd. En op exact die plek moet komende editie de grootste publiekstrekker komen te staan: een zweefmolen zo hoog als de Stevenskerk. En dat belooft wat: deze oudste en grootste kerk van Nijmegen heeft een toren van 71 meter hoog. The sky is the limit!
 
Door: Nationale Recreatiegids