Keukenhof corona

De Keukenhof in Lisse blijft dit voorjaar gesloten nu de overheid alle bijeenkomsten heeft verboden tot 1 juni. In plaats daarvan gaat de Keukenhof, die nu volop in bloei staat, bezoekers virtueel rondleiden met video's op YouTube en andere sociale media.

De Keukenhof zou afgelopen zaterdag de poorten openen, maar was door de coronamaatregelen genoodzaakt de opening uit te stellen. Het verbod op bijeenkomsten werd deze week verlengd tot 1 juni en dat is voorbij de geplande sluitingsdatum van 10 mei.

'Keukenhof komt naar je toe'

Het park deelt komende weken daarom op virtuele wijze video's van de bloemenpracht. "Als jij niet naar Keukenhof kunt komen, brengen wij Keukenhof naar jou", aldus directeur Bart Siemerink in de eerste video die het park op YouTube deelt. "De komende weken nemen we je mee naar de mooiste plekjes van de Keukenhof", zegt Siemerink bij de Bloemenheuvel, waar afgelopen najaar 60.000 bollen zijn geplant met 26 tulpensoorten en drie soorten krokussen.

MAX tussen de bloemen

Omroep MAX maakt de komende periode opnames in de Keukenhof voor een televisieprogramma. Jan Slagter gaat het programma presenteren, kondigde de omroep woensdag aan. "Op deze manier kan iedereen alsnog genieten van al het moois dat Keukenhof te bieden heeft. Door middel van reportages van Jan Slagter en schitterende (drone)beelden wordt het grootste lentepark ter wereld in beeld gebracht", meldt de omroep. Wanneer MAX door Keukenhof te zien zal zijn, wordt later bekendgemaakt.

Door: ANP