From A'DAM with love

Normaal is het de plek die een van de mooiste uitzichten over Amsterdam biedt, maar nu is de A’DAM Toren vooral de drager van een visueel hart onder de riem voor de hoofdstad in coronatijd. De attractie aan de noordkant van het IJ heeft een grote lichtboodschap op de toren staan in de vorm van een hart: From A’DAM with love. Dit meldt de A’DAM Toren. 

De straten van Amsterdam zijn leeg terwijl de uitbraak van COVID-19 het hele land in zijn greep houdt. De meeste Amsterdammers zitten dan ook thuis, maar er is ook een grote groep inwoners dag en nacht aan het werk in vitale beroepsgroepen als de medische zorg, politie, opvang en educatie. Als iconische uitkijkpunt over de stad besloot de A’DAM Toren daarom om een hartverwarmende en verreikende boodschap aan de stad te geven.
 

From A’DAM with love

 
Sinds dit weekend steekt de A’DAM Toren haar stad een hart onder de riem. Terwijl de toren zelf gehuld is in rood licht verlicht zij met een groot wit hart vanachter haar ramen de stad. Met deze lichtboodschap hoopt A’DAM de Amsterdammers te helpen herinneren om goed voor zichzelf en elkaar, en met name de hardwerkende inwoners in vitale beroepen, te zorgen. Ook wil A’DAM daarmee liefde en steun betuigen aan alle families die getroffen zijn door het virus. Het hart zal vanaf nu ‘s avonds zichtbaar zijn vanuit een groot aantal huizen in de Amsterdamse binnenstad. 
 
Ook A’DAM Lookout is tot en met 6 april gesloten, evenals het bijbehorende restaurant Moon, restaurant & skybar Madam, club Shelter en A’DAM&Co. Voor meer informatie, zie de website van A’DAM Toren.
 
Door: Nationale Recreatiegids