Kermis corona

De coronacrisis heeft ook effect op de kermissen in Nederland. Tot en met begin april zijn alle geplande kermissen afgelast. Een zware domper, zo vlak voor de start van het kermisseizoen. Dit meldt Looopings.

Het besluit is genomen door de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders BOVAK. In een verklaring zegt BOVAK-voorzitter Atze J. Lubach-Koers: “De Nederlandse kermisbranche (bijna 1.000 ondernemers met gezinnen en personeel, die jaarlijks tussen maart en oktober zorgdragen voor meer dan 1.400 kermissen in stad en streek), neemt haar eigen persoonlijke verantwoordelijkheid om dit virus in te dammen. We breken onze attracties af en keren onverrichter zake huiswaarts. Op alle fronten neemt de Nederlandse kermisbranche haar verantwoordelijkheid”. 
 

Overheidssteun

 
De BOVAK heeft al aangekondigd bij de overheid aan te willen kloppen voor financiële steun: “Het voortbestaan van het Nederlandse kermisbedrijf raakt in gevaar.” Zo staat in de verklaring te lezen. 
 

Afgelaste kermissen

 
Volgens de website Kermis.nu heeft de maatregel alleen al voor de periode tussen nu en april betrekking op een kleine veertig kermissen, onder meer in Den Haag, Stadskanaal, Almere, Hoogeveen, Amsterdam, Bussum, Vlaardingen en Rijswijk.
 
Door: Nationale Recreatiegids