dierentuinen coronavirus

Ook alle dierentuinen in Nederland zijn sinds vandaag dicht in verband met het coronavirus. Eerder lieten Artis in Amsterdam, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en Ouwehands Dierenpark in Rhenen weten gewoon open te willen blijven, maar ook zij sluiten nu hun poorten tot en met 6 april. Dit meldt Looopings.

Wildlands Adventure Zoo Emmen, Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn, Koninklijke Burgers' Zoo in Arnhem, GaiaZOO in Kerkrade, ZooParc Overloon, DierenPark Amersfoort, Dierenrijk in Mierlo en AquaZoo Leeuwarden lieten vrijdag al weten dicht te gaan. Artis, Diergaarde Blijdorp en Ouwehands Dierenpark sluiten zich daar nu als laatste grote dierentuinen bij aan. 
 

Artis

 
Vrijdag liet Artis in een persbericht nog weten open te willen blijven voor publiek: “ARTIS is een groene oase in het hart van Amsterdam. Het park bevindt zich in de buitenlucht en biedt bezoekers voldoende ruimte om verspreid rond te lopen.” Inmiddels is de realiteit anders: “Dierenwelzijn en het welzijn van bezoekers en medewerkers staan voorop bij ARTIS. Omdat niet uitgesloten kan worden dat er rijen ontstaan bij de kassa’s of dierverblijven, als gevolg van toegenomen drukte bij sluiting van scholen en horeca, is besloten het gehele park te sluiten”, zo laat de Amsterdamse dierentuin nu weten op zijn website.
 

Diergaarde Blijdorp

 
Diergaarde Blijdorp was eerst nog voornemens open te blijven voor de abonnementhouders, maar is nu tot een ander inzicht gekomen: “Met de sluiting van scholen, horeca en sportclubs is het signaal dat het openbaar leven stil dient te liggen om de gezondheidscrisis het hoofd te bieden glashelder”, zo meldt de Rotterdame dierentuin op zijn website, waar tevens een aparte Houd Blijdorp coronavrij-sectie is te vinden.
 

Ouwehands Dierenpark

 
Ouwehands Dierenpark is volgens Looopings de laatste dierentuin die heeft aangekondigd te zullen sluiten. Dit is gebeurt in overleg met de burgemeester van Rhenen. Ook Sea Life Scheveningen en BestZOO zijn inmiddels dicht. Voor Apenheul in Apeldoorn geldt dat het überhaupt nog niet geopend was (zoals altijd in de winter); deze dierentuin zou 4 april weer opengaan, maar heeft is nu gesloten ‘tot nader bericht’.
 
Door: Nationale Recreatiegids