Efteling Toverland coronavirus

De Efteling neemt de bestaande adviezen van het RIVM én de nieuwe adviezen van de Brabantse Veiligheidsregio’s op het gebied van het coronavirus serieus en wil daar zo goed mogelijk bij aansluiten. Dat heeft het attractiepark uit Kaatsheuvel laten weten in een statement. Ook Toverland neemt, ondanks dat het niet in Noord-Brabant ligt, maatregelen in verband met het virus. Dit melden de Efteling en Looopings.

De Efteling kwam gisteren met een statement waarin het aankondigde tot en met 16 maart een aantal maatregelen te nemen. In overleg met de gemeente Loon op Zand, waar Kaatsheuvel onder valt, is besloten dat er geen noodzaakis om te sluiten: ‘we zijn geen evenement en hebben dus geen verbod gekregen’, zo meldt het statement.
 

Efteling: ‘er is ruimte om afstand te houden’

 
De Efteling stelt dat er voldoende ruimte is om afstand te houden: ‘Ons park is tachtig hectare groot. De gasten zijn verspreid over het hele park en veel in de buitenlucht.’ Daarbij verwacht het attractiepark dat er door ‘sociale onthouding’ sowieso minder bezoekers in de Efteling zullen zijn  komende periode. Verder worden er extra maatregelen voorbereid die moeten voorkomen dat, bijvoorbeeld bij shows, er al te grote groepen mensen bij elkaar komen te zitten. Ook komt er een extra focus op hygiëne, en is handen schudden niet meer aan de orde in het sprookjespark.
 

Toverland

 
Niet alleen de Efteling, ook Toverland neemt uitgebreide maatregelen, zo vermeldt de website Loopings. Het attractiepark bij Sevenum in Noord-Limburg ligt op ongeveer vijf kilometer van Noord-Brabant, en heeft dan ook veel werknemers die uit deze provincie komen. Aan hen is nu gevraagd om, zo mogelijk, thuis te werken, met name wanneer ze milde gezondheidsklachten hebben, zoals verkoudheid of hoestaanvallen. Daarnaast is de hygiënelat hoger komen te liggen: alle oppervlakten die veel worden gebruikt worden extra vaak en extra goed schoongemaakt, zo laat een woordvoerder van Toverland weten aan Looopings. Het gaat hierbij onder meer om attractiebeugels, toiletruimtes en deurklinken.
 
Door: Nationale Recreatiegids