AquaZoo Leeuwarden

Dierentuin AquaZoo in Leeuwarden floreert weer. Vijf jaar geleden nam exploitatiemaatschappij Libéma het dierenpark over van het failliete Zodiac Zoos. Dat heeft AquaZoo goed gedaan. Zo verdubbelde het aantal bezoekers bijna, van 85.000 in 2015 naar 150.000 in 2019. Dit melden AquaZoo en Looopings. 

Ook de verscheidenheid in dieren nam de afgelopen vijf jaar enorm toe. Niet minder dan dertien nieuwe dieren maakten hun entree in AquaZoo: nijlkrokodillen, ijsberen, zeeleeuwen, vicuña’s, luiaards, gordeldieren, pinchéapen, witgezichtsaki’s, piranha’s, roggen, Afrikaanse pinguïns, dwergflamingo’s en Bennetwallaby’s.
 

Veel veranderd

 
De eerste jaren na de doorstart is er veel veranderd op het park, gelegen in recreatiegebied De Groene Ster. Zo is de afgelopen jaren grondig verbouwd, kregen de dieren ruimere verblijven, werd het speelaanbod uitgebreid, kwamen er avontuurlijke routes en werden de receptie, winkel en horeca aangepakt.  
 

Educatie steeds belangrijker

 
Educatie over diersoorten en natuurbehoud is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden en dat zal de komende jaren nog verder uitgebreid worden. Ook werkt AquaZoo intensief samen met Stichting Wildlife. Deze stichting verzorgt de rondleidingen, houdt toezicht in de doorloopgebieden, verzorgt educatieve borden en beleving. Daarnaast helpen de vrijwilligers bij evenementen en is er een educatiebakfiets. 

Door: Nationale Recreatiegids