Brigitte Kaandorp Efteling. Foto: Ad Aerts (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brigitte_Kaandorp.jpg)

Niemand minder dan Brigitte Kaandorp gaat haar stem lenen aan en van de nieuwe attracties van de Efteling. De cabaretière en Zangeres des Vaderlands zal straks te horen zijn voor iedereen die in de Max & Moritz-achtbaan stapt. Dit meldt de Efteling.

De bouw van de Max & Moritz-familieachtbaan is in volle gang. Dit voorjaar moet de nieuwe attractie opengaan. Het verhaal dat hier centraal staat komt uit de pen van de Duitse schrijver Wilhelm Busch (1832-1908), wiens beelddicht over de kwajongens Max und Moritz in 1865 werd gepubliceerd. De stemmen die straks tijdens de achtbaanrit te horen zullen zijn, zijn gerelateerd aan dit verhaal.
 

Brigitte Kaandorp

 
Brigitte Kaandorp zal de stem inspreken van Frau Schmetterling. Hoe dat precies gaat klinken is nog niet bekend. De blog op de website van de Efteling vermeldt wel dat tijdens de muzikale rit onder meer gejodeld zal worden, en als er iets aan Kaandorp is besteed, dan is het dat wel. Dus, wie weet!
 

Muzikale ervaring

 
Naast Frau Schmetterling zullen uiteraard Max en Moritz te horen zijn, en verder hun moeder en een aantal klagende dorpsbewoners. Alles bij elkaar moet de attractie niet alleen een achtbaanrit worden, maar ook een muzikale ervaring bieden; er zullen verschillende instrumenten te horen zijn, een vrolijke melodie, fluitjes, ratels en grappige geluidjes. 
 
Benieuwd naar de vorderingen van Max & Moritz? Volg dan de The Making-of: Max & Moritz via het YouTube-kanaal van de Efteling.
 
Door: Nationale Recreatiegids