Max & Moritz Efteling

Op de plek waar ooit Efteling-klassieker de Bobslee stond, krijgt nu de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz steeds meer vorm. Inmiddels zijn de laatste twee baandelen geplaatst, en daarmee zijn de beide banen van Max & Moritz – ieder 300 meter lang – compleet. Dit meldt de Efteling.

Na het compleet maken van de banen, wordt het tijd om het Alpenlandschap rondom de familieachtbaan in te richten. Later arriveren de treinen van Max & Moritz en wordt het stationsgebouw gethematiseerd. Vanaf dit voorjaar kunnen gasten kennis maken met de kwajongensstreken van Max & Moritz wanneer zij de familieachtbaan voor het eerst beleven in de Efteling. 
 

Behoud en duurzaamheid

 
Zoals bij alle nieuwe bouwprojecten binnen de Wereld van de Efteling, zijn ook bij de bouw van deze nieuwe powered coaster behoud en duurzaamheid belangrijke uitgangspunten. De attractie en het stationsgebouw worden straks volledig gasloos verwarmd. Het stationsgebouw van de Bobslee is deels behouden en bij de verbouwing is voor het houtwerk aan de buitenzijde van het gebouw gebruik gemaakt van de duurzame FSC-houtsoort Accoya. Wanneer de achtbaan afremt, wordt de vrijkomende energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dit wordt weer gebruikt om de achtbaan aan te drijven.
 
Meer informatie over de bouwvoortgang van Max & Moritz is te vinden in de blogsectie op de website van de Efteling.
 
Door: Nationale Recreatiegids